دستاوردها و چالش های قانونی نهاد داوری در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی اندیشه های نوین و خلاق در مدیریت،حسابداری مطالعات حقوقی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ACLAW01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2021
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حسین خنک شب آهنگ

کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شاهد

چکیده

سیستم حقوقی نهاد داوری در ایران به دلیل ضعف های بارز و غیرقابل اغماض در زمینه ی قانون گذاری و وجود ساختار دوگانه ی قوانین با ابهامات و خلاهای فراوانی روبرو می باشد و همین امر سبب نارسایی ها و چالش هایی در مورد نهاد داوری شده است و در نتیجه رغبت عمومی برای ارجاع دعاوی به داوری را کاهش داده است. از مهم ترین ضعف های قانونی در باب داوری میتوان به عدم تعیین ویژگی استقلال و بیطرفی در مورد داور اختصاصی، تعارض در صلاحیت قضایی و داوری همچنین خلاهای قانونی در مورد قرار کارشناسی صادره از جانب داور و ابهام قانونی در مورد اقدامات تامینی و مقررات مربوط به ایرادات دادرسی اشاره کرد.در عین حال در مورد نهاد داوری با تصویب هر یک از قوانین آیین دادرسی مدنی در سال 1379 و همچنین قانون داوری تجاری بین المللی دستاوردهایی نسبت به گذشته به دست آمده است که میتوان به تبیین جایگاه و اصول دادرسی،تضمین اصول دادرسی و توجه به داوری سازمانی اشاره کرد.

کلیدواژه ها

داوری، چالش های حقوقی ، قانون داوری تجاری بین المللی ، تعارضات قوانین در باب نهاد داوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.