تاثیر تمرینات مقاومتی تداومی و تناوبی بر هپاتوکاین Fetuin-A و ارتباط آن با عوامل خطرزای لیپیدی و غیر لیپیدی قلبی بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: PTLAR01_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی کهن پور

دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

سیروس فارسی

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، تعیین اثر تمرین هوازی طولانی مدت بر هپاتوکاین Fetuin-A و ارتباط آن با برخی عوامل خطرزای التهابی و لیپیدی قلبی عروقی در بیماران مبتلا به کبد چرب بود. در این مطالعه نیمه تجربی 30 بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی به طور تصادفی در سه گروه تمرین مقاومتی تداومی، تمرین مقاومتی تناوبی و کنترل (هر گروه 10 نفر) قرار گرفتند. دو گروه تمرینی در 8 هفته تمرین مقاومتی مختص به خود شرکت کردند و گروه کنترل در این مدت از هیچ برنامه فعالیت بدنی منظم پیروی نکردند. 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از مداخلات نمونه خونی از آزمودنیهای هر سه گروه گرفته شد. نتایج نشان داد که سطوح CRP، تری-گلیسرید، کلسترول تام و کلسترول LDL در هر دو گروه تمرینی به طور معنادار کاهش یافت و کلسترول HDL در هر دو گروه به طور معنادار افزایش یافت .(P< 0.05) اما تفاوت بین دو گروه از منظر تغییرات CRP، تریگلیسرید، کلسترول تام، LDL و HDL معنادار نبود .(P> 0.05) همچنین سطوح هپاتوکاین Fetuin-A در هر دو گروه تمرین مقاومتی تداومی و تناوبی به طور معنادار کاهش یافت .(P< 0.05) به نظر میرسد تمرینات مقاومتی دایرهای (صرف نظر از تداومی با تناوبی) منجر به بهبود عوامل خطرزای قلبی لیپیدی و غیر لیپیدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی میشود. در این خصوص احتمالا هپاتوکاین Fetuin-A به عنوان یکی از مکانیسمهای اثرگذار میتواند مورد توجه باشد و نیاز است که در پژوهشهای آینده بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی، Fetuin-A، پروفایل لیپید، التهاب، کبد چرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.