مقایسه عملکرد عضلات منتخب ناحیه ثبات مرکزی حین راه رفتن مردان ورزشکار با تاکید بر تیپ بدنی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: PTLAR01_081
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 635
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز
استاد تمام دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی
چکیده
از آن جایی که عضلات ناحیه ثبات مرکزی بدن به عنوان جزء مهم در کنترل و تنظیم تعادل بدن در حین راهرفتن ایفای نقش میکنند، با توجه به تفاوتهای موجود در تیپ بدنی انتظار میرود الگوی عملکرد عضلات ناحیه ثبات مرکزی در حین راه رفتن ورزشکاران در تیپ های بدنی متفاوت باشد. از این رو هدف از انجام این پژوهش مقایسه عملکرد عضلات منتخب ناحیه ثبات مرکزی حین راه رفتن مردان ورزشکار با تاکید بر تیپ بدنی بود. روششناسی: 15 دانشجوی 20 تا 30 ساله مرد از درون جامعه آماری با میانگین و انحراف استاندارد 25/11±11/3 سال و 183/11±6/74 سانتیمتر و 82/78 ±33/03 کیلوگرم انتخاب و به صورت هدفمند در سه تیپبدنی آندومورف، مزومورف و اکتومورف قرار داده شدند. عملکرد عضلات راست شکمی، مورب داخلی، مورب خارجی، چندسر و طویل پشتی با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی در حین راه رفتن ثبت شد. آمار استنباطی آنالیز واریانس با آزمون تعقیبی توکی برای مقایسه درون گروهی در سطح معنی داری p 0/05استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که تفاوت معنیدار در میزان فعالیت و مدت زمان فعالیت الکتریکی عضلات منتخب ناحیه ثبات مرکزی ورزشکاران در تیپ بدنی آندومورف، مزومورف و اکتومورف حین راه رفتن وجود دارد، اگرچه در تعداد کمی از نتایج تفاوت معنیدار وجود نداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق تیپبدنی بر عملکرد عضلات منتخب ناحیه ثبات مرکزی حین راه رفتن اثر گذار است، از این رو عملکرد عضلات منتخب ناحیه ثبات مرکزی حین راه رفتن مردان ورزشکار با تاکید بر تیپ بدنی متفاوت است.کلیدواژه ها
ناحیه ثبات مرکزی، تیپ بدنی، عملکرد عضلات، راهرفتنمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.