اهمیت مکانی و آثار آن در فقه جزایی اسلام
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PSYCONF01_540
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 362
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه قم
دانشیار دانشگاه قم
چکیده
از دیدگاه مکتب حقوقی اسلام اراده خداوند مبنای حقوق است. و منبع اساسی حقوق اسلامی نیز وحی خداوند است. بنا به تعاریف گوناگون دانشمندان از حقوق جزا، قواعد جزایی از ویژگی هایی برخوردارند، مانند : 1- الزام آور بودن 2- داشتن ضمانت اجرا 3- جامعیت 4- درون مرزی بودن. و نیز از نظر قلمرو حقوق جزا از دو جهت زمان، و از حیث مکان، بر تعامل و روابط اشخاص سایه افکنده است. مکان در حقوق جزا از جهات مختلف حایز اهمیت است بسیاری از داده های جرم شناسی و جامعه شناسی جزایی مبتنی بر مکان است. و نیز مساله مکان در حقوق جزای داخلی و در عرصه بین المللی آن در تعیین صلاحیت محاکم از اهمیت اساسی برخوردار است. و در خصوص اهمیت مکانی و آثار آن در فقه جزایی اسلام لازم است بیان کنیم که باید بین آنچه هست، و آنچه باید باشد تفاوت قایل شد . اسلام یک مکتب ریالیسم است. بر همین اساس همواره بر واقعیت ها توجه دارد. قوانین جزایی اصولا درون مرزی هستند و در چارچوب قلمرو حاکمیت کشورها قابلیت اجرا دارند در فقه اسلام با توجه به جمیع نظرات اهل سنت و تشیع لازم است بیان کنیم که اجرای حدود منحصرا در سرزمین های اسلامی صورت می گیرد و اصولا مکتب اسلام بین آرمان و واقعیت تفاوت قایل است. فقه های اسلامی جهان را به دو قطب دارالاسلام، و دارالحرب، تقسیم می کنند. و ملاک دارالاسلام از نظر امامیه و اهل سنت وجود حاکمیت دولت اسلامی است. و صلاحیت سرزمینی قوانین فقهی و جزایی بطور مطلق مورد پذیرش قرار دارد. و دارالحرب تحت سرپرستی و حاکمیت دولت غیر اسلامی می باشد. و لذا اجرای قوانین و حدود اسلامی در این سرزمین ها ممنوع است. در کل قوانین جزایی درون مرزی هستند، و در چارچوب قلمرو حاکمیت کشورها و قرار دادهای پذیرفته شده بین المللی قابلیت اجرا دارند.کلیدواژه ها
فقه جزایی، اهمیت مکانی، اسلاممقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.