علل گرایش به اعتیاد و راهکارهای پیشگیری از آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCONF01_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خالد ملازهی

دانشجوی کارشناسی روان شناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران

یاسین مزارزیی

دانشجوی کارشناسی روان شناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران

مهدی لقمان نیا

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد چابهار، دانشگاه آزاد اسلامی، چابهار، ایران

خالد بادپا

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار، سیستان و بلوچستان، ایران

چکیده

معضل اعتیاد و روند رو به رشد آن زنگ خطر را برای خانواده ها و جامعه به صدا درآورده است آمارهای غیررسمی معتادان قابل هضم ودرک نیست. بیش از نیمی از جرایم در سطح کشور ما مربوط به مواد مخدر می باشد. از آن جا که اعتیاد به مواد مخدر موجب ضرر و زیان و آسیب های فردی و اجتماعی فراوانی می شود و زمینه را برای بسیاری از کج روی ها فراهم می کند، از این رو، در ایران و در بسیاری از کشورها، اعتیاد جرم دانسته شده است . یک موضوع مهم درترک اعتیاد، علت اقدام به ترک اعتیاد است. بی شک نقش خانواده به عنوان واحد اصلی و عنصر تاثیرگذار بر روابط، رفتارها و خصوصیات ذاتی و اکتسابی اعضا، واضح و غیرقابل تردید است. تاثیرگذاری و تاثیرپذیری افراد این نهاد کوچک اجتماعی از یکدیگر، باعث شده خانواده همواره عنصر اصلی مطالعات و پژوهش های اجتماعی قرار گیرد و تاثیر آن بر موفقیت ها یا آسیب های فردی و اجتماعی در موضوعات مختلف سنجیده شود. خانواده سالم بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی و بالندگی اعضای خود فراهم می کند و در حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روانی آنها تاثیر فراوان و غیرقابل انکاری دارد. در مقابل، خانواده ناسالم زمینه را برای ایجاد اختلاف در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی فراهم کرده و افراد را به سمت بزهکاری سوق می دهد. در نتیجه: به طور کلی، عواملی را که باعث بروز اعتیاد می شوند. محیط فرهنگی - اجتماعی؛ عوامل بین شخصی متغیرهای روانی رفتاری و تاثیرات بیولوژیک می باشد.

کلیدواژه ها

اعتیاد، معتاد، خانواده، آسیب اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.