مقایسه راهبردهای مقابله ای و تصویر بدنی در مبتلایان به آلوپسی آره آتا و سرطان پستان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی دستاوردهای نوین جهان در تعلیم و تربیت، روانشناسی، حقوق و مطالعات فرهنگی - اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCONF01_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا رحمانی

دانشجوی دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران

بیژن پیرنیا

دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، دانشگاه علوم و فرهنگ، تهران، ایران

زهرا طالقانی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

اسحاق سام خانیان

دانشجوی دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبردهای مقابله ای و تصویر بدنی در مبتلایان به آلوپسی آره اتا و سرطان پستان انجام شد. روش: طرح پژوهش حاضر علی مقایسه ای بود. در این پژوهش 60 نفر از بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا و 60 نفر از بیماران سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع) استان تهران به شیوه ی در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه راهبردهای مقابله ای و پرسشنامه نگرانی درباره تصویر بدنی را تکمیل نمودند. سپس داده های هر دو گروه با استفاده از نرم افزار SPSS-20 و تحلیل واریانس چند متغیری مانوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بین دو گروه بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا و سرطان پستان از نظر سبک های اسناد و راهبردهای مقابله ای تفاوت معناداری وجود دارد (P> 0/001). اما از نظر نگرانی از تصویر بدنی تفاوت معناداری بین دو گروه وجود ندارد (P> 0/081). نتیجه گیری: از آنجایی که در هر دو بیمار زیبایی بیماران تحت تاثیر قرار می گیرد پیشنهاد می شود که براساس نتایج چنین پژوهش هایی، دوره های آموزشی و درمانی مناسبی به منظور اصلاح و ارتقا راهبردهای مقابله ای بیماران مبتلا به سرطان ستان و آلوپسی آره اتا طراحی گردد. همچنین، مداخلاتی به منظور بهبود نگرانی از تصویر بدنی در هر دو گروه بیماران اجرا گردد.

کلیدواژه ها

آلوپسی آره اتا، سبک های اسناد، سرطان پستان، راهبردهای مقابله ای، نگرانی از تصویر بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.