برهمکنش بین گونه های باسیلوس و Paecilomyces variotiiدر ایجاد و شدت بیماری سرخشکیدگی درختان پسته

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پسته ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCC02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 743
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام توسلی

گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

محمد مرادی

پژوهشکده پسته، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO) ، رفسنجان

نادر حسن زاده

گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

پژمان خدایگان

گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج ، رفسنجان

چکیده

بیماری سرخشکیدگی درختان پسته یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری های باغات پسته می باشد که باعث کاهش شدید محصول و از بین رفتن سرشاخه ها، شاخه های اصلی و تنه درختان پسته می گردد. این بیماری در استان کرمان شیوع بالایی دارد و به لحاظ اقتصادی خسارات زیادی به صنعت پسته کشور وارد آورده است. با توجه به نقش مهم باکتری ها در بروز و توسعه این بیماری، برهمکنش باسیلوس ها با Paecilomyces variotii بررسی شد. طی سال های 1394 و 1395 از باغات مختلف مناطق پسته کاری استان کرمان نمونه برداری بعمل آمد. جدایه های باکتریایی که در آزمون فوق حساسیت واکنش مثبت نشان دادند جهت بررسی توانایی ایجاد بیماری روی سرشاخه های درختان پسته تحت شرایط آزمایشگاهی استفاده شدند. جدایه های بیماری زا در شرایط آزمایشگاهی با آزمون های بیوشیمیایی، فیزیولوژیکی و تکثیر ناحیه 16SrDNA شناسایی شدند و جدایه های متعلق به جنس Bacillus برای آزمایشات در شرایط باغ مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین بیماریزایی جدایه های متعلق به Paecilomyces variotii در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. جهت اثبات وجود یا عدم وجود برهمکنش بین جدایه های باسیلوس و جدایه قارچی منتخب، سوسپانسیون مخلوط و جداگانه از عوامل یاد شده در شرایط باغ روی سرشاخه های پسته رقم اوحدی تزریق شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، جدایه های باسیلوس قادر به ایجاد بیماری روی سرشاخه های درختان پسته در شرایط باغ بودند و ایجاد و توسعه بیماری روی سرشاخه ها در سطح معنی داری تحت تاثیر مخلوط اینوکولوم قرار گرفت.

کلیدواژه ها

باکتری، پسته، سرخشکیدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.