تحلیل مقاومت خمشی و ظرفیت دورانی مقاطع فولادی سردنورد شده C شکل به روش اجزای محدود در سازه های سبک پلی ون

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی سبک سازی و زلزله
  • کد COI اختصاصی: ICLWCE01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین پرستش

استاد یار دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران

سید مجید حسینی پویا

کارشناسی ارشد سازه دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران

حبیب الله باقری

کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران

رضا کرمی محمدی

استاد یار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

ظرفیت باربری مقاطع جدارنازک فولادی سردنوردشده وابسته به قسمت‌هایی از مقطع آن می‌باشد که تحت فشار قرار دارد. در حقیقت مسئلۀ کمانش موضعی عاملی مهم در تعیین مقاومت خمشی وشکل‌پذیری این مقاطع است. از طرفی این مقاطع دارای این ویژگی می‌باشند که بعد از بار نهایی می‌توانند تغییر شکل‌های پلاستیک زیادی را تا نقطۀ گسیختگی تحمل کنند. ظرفیت باربری یک تیر از منحنی لنگر- دوران آن مشخص می‌شود که می‌تواند بوسیلۀ مشاهدات آزمایشگاهی یا تحلیل‌های اجزای محدود تعیین شود.در این تحقیق، تعیین مقاومت خمشی، ظرفیت دورانی و رفتار پس از کمانش مفاصل پلاستیک در مقاطع C شکل سرد نورد شده، تحت خمش خالص و حول محور ضعیف آنها، با استفاده از روش اجزای محدود و بوسیله تحلیل غیرخطی کمانش انجام شده است. ضخامت مقاطع انتخابی 5/1، 2، 5/2 و 3 میلیمتر از فولاد با گرید S325 می‌باشد. یک عامل مهم برای تعیین مقاومت خمشی و ظرفیت دورانی، معرفی خطای ساخت برای مدل می‌باشد که به صورت ضریبی از مودهای کمانش خطی مدل ( تحت شرایط اولیه یکسان نسبت به تحلیل غیرخطی کمانش همان مدل) درنظر گرفته شده است. دیاگرام‌های لنگر- دوران نشان می‌دهد که در این مقاطع، تحلیل غیرخطی کمانش با استفاده از روش ذکر شده، انطباقی در حد قابل قبول، با شرایط واقعی دارد همچنین مقاومت خمشی مقاطع انتخابی در حد لنگر پلاستیک کامل آن مقاطع می‌باشد و بسته به ضخامت مقطع وجهت لنگر اعمال شده به آن، ظرفیت دورانی مقطع، در حدود 14 تا 38 درجه است.

کلیدواژه ها

آنالیز اجزای محدود، آنالیز غیرخطی، کمانش موضعی، فولاد سردنوردشده، ظرفیت دورانی، لنگر پلاستیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.