تاثیر شاخصه های کالبدی فضاها بر امنیت اجتماعی در مجموعه مسکونی تجاری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری نوین
- کد COI اختصاصی: CAUICNF01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 642
نویسندگان
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور، ایران
استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور،گروه معماری، نور، ایران
استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار، گروه معماری، جویبار، ایران
چکیده
مجموعه های مسکونی تجاری به دلیل ترکیب و تجمع یکپارچه تعدادی از بلوک های شهری با کاربری های - مختلط، دارای فضاهای عمومی مشترکی هستند که مورد استفاده همگانی قرار می گیرند، فضاهایی با مالکیت عمومی که شامل قسمت هایی از محیط مصنوع و طبیعی می باشند و عموم مردم به راحتی به آنها دسترسی دارند یا اینکه دسترسی عموم به آنها در ساعاتی از شبانه روز آزاد است. توجه به بحث امنیت و ارایه راهکارهایی جهت رسیدن به این عامل، موجب ارتقای کیفیت محیط و حضور فعال در این مجموعه ها می شود. هدف از تحقیق پیش رو، این است که بتوان با طراحی مناسب فضای کالبدی در مجموعه مسکونی تجاری، امنیت اجتماعی را در این مکانها ارتقاء بخشید. در تحقیقی به روش - کیفی و جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و با مطالعه تعدادی مقالات معتبر داخلی ، با دیدگاه های مختلف نظریه پردازان در زمینه امنیت در فضای شهری، آشنا شدیم، و فاکتورهایی که در ایجاد امنیت در این فضاها موثر هستند، نگاشته شد. در اینجا به دو مولفه ی کلی ، شاخصه های کالبدی و غیر کالبدی رسیدیم، سپس این شاخصه ها را مورد ارزیابی قرار داده و مفاهیم، اصول و استراتژی های مرتبط با هر یک از آنها، به اختصار مورد اشاره قرار گرفت. نتایج پژوهشی توصیفی – تحلیل روی این شاخصه ها نشان می دهد که می توان مولفه کلی ساختار کالبدی را به عنوان عامل موثر و اساسی ارتقاء امنیت در مجموعه مسکونی تجاری، محسوب کرد و - با تمرکز بر روی این عامل و به دست آوردن راهکارهایی مبتنی بر آن، تا حد زیادی از وقوع جرایم در این فضاها، جلوگیری کرد. در نهایت، نتایج حاکی بر آن است که راهکارهایی چون طراحی مناسب شکل و کالبد فضاها مانند: استفاده از فرم های رویت پذیر، رعایت تناسبات بصری، مبلمان متناسب شهری، پوشش گیاهی مناسب ،تعبیه پیاده راه و سواره راه مناسب، همچنین نگه داری عادی از محیطهای ساخته شده مانند: رعایت پاکیزگی و نظافت ، وجود نمادها و علایم راهنما، خوانایی و نفوذپذیری محیط و .. می تواند در ارتقاء امنیت اجتماعی در این مجموعه ها تاثیر بسزایی داشته باشد، و هماهنگی و یکپارچگی میان آنها ، ما را به یک دستورالعمل کارآمد، جهت طراحی مجتمع مسکونی تجاری با بیشترین ضریب امنیت، خواهد رساند.کلیدواژه ها
مجموعه مسکونی تجاری، امنیت اجتماعی، شاخصه های کالبدی فضاهامقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.