شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر رفتار خرید گردشگران داخلی مورد مطالعه: شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری، دوره: 6، شماره: 24
  • کد COI اختصاصی: JR_IUEAM-6-24_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید آهنگری

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده علوم جغرافیایی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

رباب محمدی

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، کرج، ایران

حکیمه نجفی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

پژوهش های مرتبط با الگوها و رفتار خرید گردشگران، اطلاعات مفیدی را برای برنامه ریزی گردشگری و ارتقای آن، فراهم میکنند. در این راستا، مقاله حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی مولفه های موثر بر رفتار خرید گردشگران داخلی در شهر اصفهان تدوین شده است. نوع تحقیق، از لحاظ هدف، شناختی و روش تحلیل داده ها بهصورت توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری داده ها به صورت پیمایشی بوده است. داده های لازم از طریق مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی، به دست آمده است. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل: پرسشنامه محقق ساخته و نظرسنجی از گردشگران داخلی است. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، از آمارهای توصیفی و تکنیک TOPSIS استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق، کلیه گردشگران داخلی بوده که در سال 1392 از شهر اصفهان دیدن کرده اند که حجم نمونه با روش کوکران بدون N، 96 نفر برآورد شد، اما جهت ارتقای روایی ابزار سنجش، نمونه ها به 200 نفر افزایش داده شد. یافته های تحقیق نشان دادند که بالاترین اقلام خریداری شده، مربوط به اقلام خوراکی و سوغات 37/5 درصد بوده است. بیشترین شیوه مورداستفاده در خرید، انتخاب آنی و لحظه ای در بازار 39 درصد و مهمترین دلیل خرید اقلام، خرید به عنوان سوغاتی 33/5 درصد بوده است. نتایج به دست آمده از تجزیه وتحلیل داده ها نشان دادند که در محاسبه وزن ماتریس تصمیم گیری، بیشترین امتیاز به شاخص بالا (0/25) و کمترین امتیاز به شاخص خیلی پایین (0/03) از کل امتیازات، تعلق میگیرد. در رتبه بندی نهایی، مولفه تنوع اقلام در دسترس جهت خرید در اولویت و قیمت بالای سوغاتی ها بر حجم خرید، رتبه 18 را کسب کرده است.

کلیدواژه ها

اولویت بندی، مولفه های موثر، رفتار خرید گردشگر، سوغات، شهر اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.