بررسی استراتژی های یادگیری، خلاقیت و نواوری در SME ها با استفاده از تحلیل تطبیقی کیفی مجموعه فازی و مدلسازی مسیر PLS

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-3-5_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما کمالی

مربی، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی – استراتژیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایم شهر، مدرس دانشگاه علمی کاربردیفنی و حرفه ای کنگان، استان بوشهر

علی اکبر میرزایی

مربی، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی – بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، رییس دانشگاه علمی کاربردی فنی وحرفه ای کنگان ، استان بوشهر

چکیده

افزایش قابلیت های یادگیری اعضای سازمان می تواند بهترین راه برای بقای موفقیت در بلند مدت و همچنین پاسخ به تهدیداتو بهره برداری از فرصت ها و ایجاد نوآوری به شکل های مختلف باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی استراتژی هاییادگیری، خلاقیت و نوآوری در SME ها با استفاده از تحلیل تطبیقی کیفی مجموعه فازی و مدلسازی مسیر PLS می باشد.تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری شامل کارکنان شرکت هایفعال در شهرک صنعتی بشل در بهار سال 1396 به تعداد 70 شرکت فعال و 1250 نفر بوده و روش نمونه گیری بصورت نمونهگیری طبقه ای نسبی با فرمول کوکران و به تعداد 297 تعیین گردید. داده ها از طریق نرم افزارهای SPSS و SMARTPLSمورد بررسی قرارگرفت. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید. آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد، بینیادگیری اکتشافی و یادگیری استخراجی، بین یادگیری اکتشافی و خلاقیت بداهه سازی، بین یادگیری استخراجی و خلاقیتبداهه سازی، بین خلاقیت بداهه سازی و خلاقیت ترکیبی و همچنین، بین خلاقیت بداهه سازی و نوآوری سازمانی در شرکتهای فعال در شهرک صنعتی بشل، رابطه معناداری وجود داشته و متغیر مستقل، توانایی پیش بینی متغیر وابسته را داراست. درخصوص فرضیه های سوم، پنجم و هشتم، بین یادگیری اکتشافی و خلاقیت ترکیبی، بین یادگیری استخراجی و خلاقیت ترکیبیو همچنین؛ بین خلاقیت ترکیبی و نوآوری سازمانی در شرکت های فعال در شهرک صنعتی بشل، رابطه معناداری وجود نداشتهاست. در پایان با توجه به نتایج حاصل، به منظور بهبود نوآوری سازمانی شرکت های فعال در شهرک صنعتی بشل از طریقیادگیری سازمانی (اکتشافی و استخراجی) و خلاقیت سازمانی (بداهه سازی و ترکیبی)، پیشنهاداتی کاربردی و قابل اجرا ارایهشده است.

کلیدواژه ها

یادگیری سازمانی، خلاقیت سازمانی، نوآوری سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.