شکنجه و آزارتن در شاهنامه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه اورمزد، دوره: 11، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_OURMAZD-11-44_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی حاجی مزدرانی

استادیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور

کیوان راستگودارراسته کناری

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور

چکیده

شکنجه از قدیمی ترین پدیده های زندگی اجتماعی و سیاسی بشر است. تاریخ ملل مملو از اعمالشنیع و ننگین انسان ها است که غالبا به مرگ دردناک هم نوع می انجامیده؛ شقاوت هایی همچونمثله کردن، سوزانیدن، پوست باز کردن، شکنجه نه مرگ، و جز آنها. یافته ها نشان می دهد بهگواهی شاهنامه، در ایران پیش از اسلام، انواع شکنجه به انگیزه های مختلف اعمال شده بر رویمجرمان جنبه ی سلیقه ای داشته و از هیچ اصولی پیروی نمی کرده است و در اکثر موارد از سویشاهان و بزرگان بر ایشان می شده است و به نوعی برای حفظ حکومت و ترساندن مردم وجلوگیری از شورش و نشان دادن قدرت در برابر مخالفان این راه را برگزیده اند. حکیم فردوسی باتمام دلبستگی به فرهنگ ایران، از بیان این نقاط تاریک تاریخ ایران فروگذار نکرده است و درشاهنامه نیکی و بدی را از سوی هر کس که بوده، بیان داشته است. در این پژوهش به ارایه برخیاز انواع مجازات و شکنجه در اثر ارزشمند شاهنامه پرداخته شده است. هدف این نوشتار بررسیشکنجه و آزار تن در شاهنامه می باشد که به روش تحلیلی- توصیفی و با استناد به منابع کتابخانه ای و اینترنتی صورت پذیرفته است.

کلیدواژه ها

شکنجه و آزار تن، شاهنامه، حکیم فردوسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.