بررسی و نوآوری های قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 در رابطه با ضابطین و اقدامات آنها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه حقوقی قانون یار، دوره: 2، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_GHANON-2-7_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 354
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر مصطفایی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی و مدرس دانشگاه

علی عباس زاده

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی و قاضی دادگستری

چکیده

پس از ارتکاب یک جرم، ضابطین نخستین کسانی هستند که با صحنه ی جرم مواجه می-شوند از این رو اقدامات آنها در این مراحل ابتدایی راهگشای بسیاری از ابهامات در مراحلبعد خواهد بود، به همین مقنن انواع مختلفی از ضابطین را معرفی کرده است تا در موقعیت هایمختلف وارد عمل شوند. در رابطه با برخی افراد آسیبپذیر جامعه نیاز هست ضابطین واردعمل شوند که تخصص لازم را در این زمینه را دارند چرا که نحوهی رفتار امروز یک ضابطهمتخصص، به دلیل شخصیت آسیب پذیر بعضی افراد می تواند از بسیاری مشکلات و جرایمپیشگیری کند. ضابطین هم نسبت به بزه دیدگان و هم نسبت به متهمین تکالیفی دارند کهتحقق عدالت در راستای انجام وظیفه درست ضابطین در این زمینه است. ضمن اینکه از انجامبرخی اقدامات منع شده اند. قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 تغییرات عمده ای در زمینه-ی ضابطین، انواع ضابطین، اقدامات و ممنوعیت های انها از انجام برخی اعمال داشته است. دراین نوشتار برآنیم این تغییرات را بیان، و نکات قوت و ضعف قانون در این زمینه را بیان کنیم.

کلیدواژه ها

ضابطان، ضابطان خاص، ضابطان عام ، تحقیقات مقدماتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.