عوامل موثر بر سپرده گذاری بخش خصوصی در بانک ها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی عبور از رکود اقتصادی؛ چالش ها و راهکارها
  • کد COI اختصاصی: PRCS01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما بلوتک

کارشناس ارشد علوم اقتصادی، گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

زهره طباطبایی نسب

استادیار، گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

جلیل توتونچی

استادیار، گروه اقتصاد، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

هر اقتصاد پویایی برای استمرار رشد خود نیاز به جریان مداوم سرمایه گذاری دارد. ضروت حفظ استقلال اقتصادی در کشورها ایجاب می نمایید که در تامین منابع مالی مورد نیاز خود جهت انجام سرمایه گذاری ها اتکا بر منابع داخلی خود داشته باشند. به همین جهت بخش های دولتی و غیردولتی می توانند به عنوان مکمل یکدیگر نقش مهمی را در تامین منابع مالی مورد نیاز خود ایفا نمایند. در این راستا جذب و تجهیز پس انداز از طریق شبکه بانکی در تامین منابع مالی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی تاثیر بسزایی خواهد داشت، چرا که به کارگیری سپرده های بانکی در زمینه های مختلف اعم از تجهیز منابع، تدارک نقدینگی، ابزارهای متنوع پرداخت، ایجاد تعادل در عملکرد مالی و اعطای تسهیلات نقش بسزایی در امر سرمایه گذاری و افزایش درآمد ملی و توسعه اقتصادی کشور ایفا می نماید. در پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر سپرده گذاری بخش خصوصی در بانک ها اعم از متغیرهای کلان اقتصادی و یک متغیر خاص بانکی پرداخته شده است. برای این منظور از یک مدل پانل شامل 12 بانک کشور در طول دوره زمانی 1390-1386 استفاده شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که نرخ تورم، شاخص کل بازار بورس، نرخ سود بانکی و تولید ناخالص داخلی و متغیر خاص بانکی میزان سود و زیان بانک ها تاثیرگذار بوده اند.

کلیدواژه ها

سپرده بانکی، مدل پانل، تورم، نرخ سود بانکی، مانده تسهیلات اعطایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.