تخمین قدرت تفکیک مکانی مناسب داده حرارتی هوایی سنجنده TELOPS به منظور بررسی نسبت سیگنال به نویز این داده ها

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فن آوری ها و کاربردهای نوین ژئوماتیک
  • کد COI اختصاصی: NGTU01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد موسی خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، گروه فتوگرامتری، دانشکده نقشهبرداری و فناوری اطلاعات مکانی، دانشگاه تهران

مهرداد اسلامی

دانشجوی دکتری فتوگرامتری، گروه فتوگرامتری، دانشکده نقشهبرداری و فناوری اطلاعات مکانی، دانشگاه تهران

فریدون ملایی کشکی

مدیر امور معادن، شرکت صنایع خاک چینی ایران

ابوالفضل رنجبر

دانشجوی دکتری سیستم اطلاعات مکانی، گروه سیستم اطلاعات مکانی، دانشکده نقشه برداری و فناوری اطلاعات مکانی، دانشگاه تهران

چکیده

امروزه گسترش تکنولوژیهای جدید سنجشازدوری و فتوگرامتری با پیدایش فن اوریهای نوین پیشرفتهای شگرفی را به خود دیده است. سنسورهای حرارتی از دیرباز موردتوجه محققان حوزه های مختلف علوم ژیوماتیک قرارگرفته است. با تحول بزرگ در قدرت تفکیک مکانی سنسورهای حرارتی در سالهای اخیر و بهبود آن تا حد متر، انقلابی عظیم در حوزه استفاده از این داده ها در کاربردهای متفاوت ازجمله شناسایی عوارض شهری، ادغام با دیگر داده ها و غیره به وجود آمده است. تحقیقات گذشته نشان داده است، با افزایش قدرت تفکیک مکانی یک داده تصویری اطلاعات رادیو متریکی ثبت شده در آن با کاهش محتوای طیفی (کاهش نسبت سیگنال به نویز) همراه خواهد شد. لذا با توجه به حساسیت بالای سنسورهای حرارتی به مقدار انرژی دریافتی از اجسام، در این مقاله ارزیابی جامعی از مقدار مناسب قدرت تفکیک مکانی این داده ها به جهت افزایش بزرگی نسبت سیگنال به نویز آنها انجام پذیرفته است. برای این منظور ابتدا بر روی داده مورد مطالعه یک طبقه بندی جهت استخراج شش کلاس هدف انجام پذیرفت. سپس، تاثیر استفاده از فیلتر پایین گذر جهت بهبود محتوای طیفی تصویر مورد آزما یش قرار گرفت که بهبود آنچنانی را در افزایش دقت طبقه بندی به همراه نداشت. درنتیجه تخمین قدرت تفکیک مکانی مناسب که حاوی محتوای طیفی بالا باشد مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور رزولوشنهای متفاوتی از تصویر از طریق هرمهای تصویری ساخته و طبقه بندی بر روی آنها انجام شد. نتایج ارزیابیهای این تحقیق نشان داد، در صورت استفاده از تصویر با پیکسل سایز زمینی چهار برابر تصویر اصلی جهت اخذ داده ها محتوای طیفی داده های حرارتی سنجنده TELOPS جهت طبقه بندی و شناسایی عوارض با بهبود همراه خواهد بود.

کلیدواژه ها

نسبت سیگنال به نویز، سنجش ازدور، سنجنده های حرارتی، سنجنده TELOPS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.