ارزیابی ادارک دانشجویان آموزش پزشکی در زمینه سرقت ادبی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش دبیران مجلات علوم پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: JEMED01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا نبییی

مرکز تحقیقات آموزش بالینی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

میترا امینی

مرکز تحقیقات آموزش بالینی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

مقدمه در دهه گذشته، ضرورت آشنایی چاپ مقالات پزشکی در آینده حرفه ای آنان افزایش یافته است. از این جهت دانشجویان بیشتر درطرح های پژوهشی با راهنمایی اساتید شرکت می کنند و نتایج مطالعات خود را در قالب مقالات را در همایش های داخلی و بین المللی ارایه می دهند از آشنایی با مفاهیم سرقت ادبی دراین دوره دانشجویی بسیار پر اهمیت است. ای مطالعه جهت ارزیابی ادراک دانشجویان در خصوص پلاریزم انجام گرفته است. روش بررسی این مقاله از نوع توصیفی و به صورت مقطعی بود. جامعه پژوهش ار کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد آموزش پزشکی تشکیل می دادند. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده بود و پرسشناه ای با اعتبارسنجی محتوا صوری و پایایی 74%=α در 230 نفر از این دانشجویان توزیع شد و نتایج با استفاده از آزمون های آماری و نرم افزای SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نتایج بدست آمده حاکی از آن بودکه (49%) 140 از شرکت کنندگان زن و باقی (31%) 70 مرد بودند. بیش از نیمی از شرکت کنندگان (62%) ادعا می کردند که آگاهی قبلی در خصوص سرقت ادبی و مصادیق آن ندارند. همچنین چهار نوع از شایع ترین مشکلات گزارش شده عبارت از : اضافه کردن نویسندگان (8/25%)، جمع آوری داده های مشکوک (9/17%) ، بهره برداری از متون سایر نویسندگان (6/58%) و گزارش یک نتیجه غیر منتظره (3/12%) و باقی موارد(4/29%). از دیگر نتایج این مطالعه، آن بود که اکثر شرکت کنندگان (73%)، معتقد بودند که دسترسی آسان به اطلاعات الکترونیکی ازطریق اینترنت از علل اصلی سرقت ادبی در آنان بوده است.نتیجه گیری با توجه به یافته اصلی این مطالعه (عدم آگاهی دانشجویان از سرقت ادبی و مصادیق آن، می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که آشناسازی و توانمندسازی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی بخصوص دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری آموزش پزشکی در سطح دانشگاه بسیار ضروری می باشد. این دانشجویان در پایان پیشنهاد داده بودند که دوره هایی جهت آشنایی آنان با مهارت های مطالعه، سرقت ادبی و پیامدهای آن و اخلاق در پژوهش برگزار گردد.

کلیدواژه ها

اخلاق در پژوهش، سرقت ادبی، دانشجویان پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.