بررسی کارایی معیارهای مختلف در تخمین مقاومت برجای توده سنگ

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC01_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1927
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالهادی قزوینیان

عضو هیت علمی دانشگاه تربیت مدرس _ دانشکده فنی و مهندسی

مهدی باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک سنگ دانشگاه تربیت مدرس

منیژه قرچه

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

مقاومت توده سنگ از پارامترها ی مهم و اساس ی جهت طراح ی سازه ها ی زیرزمینی می باشد . با توجه به ماهیت پیچیده توده سنگ، تخمین مقاومت آن بسیار مشکل است . محققین مختلف همچون س یتارام، رامامورت ی، بارتن و ... سعی در تخمین مقاومت توده سنگ داشته اند . تخمین مقاومت توده سنگ با استفاده از فاکتور درزه و با استفاده از طبقه بندی ها ی مهندس ی سنگ امکان پذیر است . در مقاله حاضر به بررس ی کارای ی روابط پیشنهاد ی سیتارام، رامامورتی، بارتن، کالامارس و هوک و براون پرداخته م ی شود . بررسی ها حاک ی از آن است که رابطه سیتارام مقاومت توده سنگ را بیش از سایر روابط و رابطه بارتن مقاومت توده سنگ را کمتر از سایر روابط تخمین می زنند. روابط کالامارس و رامامورتی مقاومت برابری را برای توده سنگ پیشنهاد م ی کنند . در نهایت استفاده از روابط رامامورتی و کالامارس جهت تخمین مقاومت توده سنگ توصیه می شود.

کلیدواژه ها

مقاومت توده سنگ، فاکتور درزه، طبقه بندی مهندسی سنگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.