بررسی عددی انتقال حرارت جابجایی اجباری حول یک سیلندر تحت تاثیر محرک الکتروهیدرودینامیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_313
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 571
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رفیعی سیاه اسطلخی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان

نیما امانی فرد

دانشیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان

حامد محدث دیلمی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان دانشگاه گیلان

فرید دولتی

دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان

چکیده

در پژوهش حاضر تاثیر میدان الکتریکی بر میزان انتقال حرارت جابجایی اجباری در جریان بر روی یک سیلندر دایروی گرم در داخل یک کانال افقی مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق جریان به صورت دوبعدی، آشفته، تراکم ناپذیر و ناپایدار در نظر گرفته شده است. همچنین عدد رینولدز بر اساس قطر سیلندر 4000 در نظر گرفته شده است. شبیه سازی ها با استفاده از یک شبکه سازمان یافته و غیریکنواخت شامل یک سیلندر عمود بر جریان و با یک الکترود تزیق کننده در زوایای مختلف حول سیلندر انجام شده است. بدین ترتیب به بررسی تاثیر باد یونی حاصل از محرک الکتروهیدرودینامیک بر روی میدان دما و فشار سیال در اطراف سیلندر پرداخته شده است. در ابتدا نتایج عددی با نتایج تجربی مقایسه شده که از تطابق مناسبی برخوردار است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که اعمال میدان الکتریکی ولتاژ بالا موجب افزایش نرخ انتقال حرارت موضعی و متوسط بر روی سیلندر می شود. بر اساس این نتایج، توزیع محلی و متوسط نا سلت، به ولتاژ اعمالی و مکان الکترود تزریق کننده وابسته است به طوری که در ولتاژ های بالاتر اعمال میدان الکتریکی تاثیر بسزایی در افزایش انتقال حرارت دارد.

کلیدواژه ها

انتقال حرارت اجباری، سیلندر، الکتروهیدرودینامیک، جریان آشفته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.