بررسی اثرات نانوروانکارها در فرآیند شکل دهی در کانال های زاویه دار مساوی ECAP

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: بیست و ششمین همایش سالانه بین­ المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME26_257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی یوسفی

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس،

ساناز حسین زاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک دانشگاه تهران غرب،

سجاد ربیعی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه بوعلی همدان،

چکیده

با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی در عصر حاضر و پیشرفت روز افزون صنعت، در بسیاری از موارد، دیگر مواد و ساختارهای موجود کار آمد نبوده و نیاز به موادی با خواص بهتر که ویژگی های مورد نیاز را داشته باشند احساس می شود از این رو فرآیندهایی که سبب بهبود خواص مواد می شوند مورد توجه است. در این مسیر به بررسی فرآیند های اس پی دی و تاثیر آن بر ایجاد مواد با س اختار ریز دانه پرداخته و تاثیر نانو ساختار بر خواص فلزات بخصوص مس و نیز به معرفی نانو روان ساز ها و طرز تهیه آنها و سپس به بررسی نقش اصطکاک بر فرآیند ایکپ پرداخته شده است. در انجام این بررسی کارهای آزمایشگاهی و میدانی صورت پذیرفته و نتایج آن بیان و با داده های حاصل از مدل سازی و تیوری مقایسه می شود. در ادامه این بررسی به روش مدل سازی فرآیند ایکپ در نرم افزار های المان محدود اشاره شده و نتایج حاصل از مدل سازی مورد بررسی قرار گرفته است تا نتایج آنها با کار آزمایشگاهی و تحلیل و بررسی نتایج تیوری مقایسه و اعتبار سنجی گردد و حالت بهینه ای برای نتایج به دست آید. هدف از انجام این بررسی یافتن یک نانو روانکار مناسب به منظور کاهش اصطکاک در فرآیند ایکپ و یافتن حالت بهینه نوع و درصد مواد نانو موجود در روان ساز است. در مقایسه بین آنها نیروی پرس به عنوان پارامتر مورد بررسی مدنظر است که در نهایت تغییرات اصطکاک را سبب می شود که در این مقاله کاهش 12 درصدی نیروی پرس حاصل شده است که توسط نانو روانکاری با ذرات TiO2 با ابعاد 10 الی 15 نانو متر و با 1 درصد وزنی پودر این نتیجه حاصل شده است.

کلیدواژه ها

تغییر شکل پلاستیک شدید - ایکپ - نانو روان ساز – فاکتور اصطکاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.