افق گیاه پالایی به کمک فن آوری زیستی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمحمد سلیمانی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

محمدحسن جعفری صیادی

گروه کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه پیام نور

چکیده

امروزه تجمع فلزات سنگین در محیط زیست از جمله عوامل بسیار خطرناکی است که سلامت جوامع بشری و محیط زیست را به خطر انداخته است. اگرچه روش های فیزیکی و شیمیایی متعددی برای پاکسازی محیط زیست از این آلاینده ها وجود دارد، اما اغلب آنها به دلیل تاثیرات جانبی مخربی که دارند کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. در این میان گیاه پالایی یکی از روش های سازگار با محیط زیست است که با استفاده از گیاهان متنوع، میتواند منابع آبی و خاکی را از وجود آلاینده های نظیر فلزات سنگین، آفت کش ها و لکه های نفتی پاکسازی کند. یکی از موانعی که بر سر راه این تکنولوژی قرار دارد سرعت رشد کند و حجم کم زیست توده ای این گیاهان است، به همین دلیل باشناسایی و شناخت نحوه انتقال، ذخیره و سم زدایی این عناصر و پروتیین های موثر در این زمینه، و استفاده از این داده ها و تغیر در سطح پروتیین ها و DNA این گیاهان به کمک روش های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک، میتوان باعث افزایش رشد و بهبود عملکرد و کارایی این گیاهان شد.

کلیدواژه ها

بیوتکنولوژی، فرا انباشتگر ها، فلزات سنگین، گیاه پالایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.