ارزیابی میزان تحقق پذیری حمروایی مطلوب شهری با تاکید بر مدیریت شهری (مطالعه موردی: شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی «آینده ­نگاری راهبردی در حوزه علوم جغرافیایی و مطالعات شهری- منطقه ­ای»
  • کد COI اختصاصی: FSFGS01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرحیم رهنما

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی صادق زاده شیراز

دانشجوی دکتری، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

امروزه با توجه به هزینه های بسیار بالای مدیریت شهری و تاثیر فراوان آن در اقتصاد کلان هر کشور، فرآیند استراتژی توسعه شهری بیش از پیش اهمیت یافته است و توجه به رویکرد حمروایی خوب شهری به عنوان یکی از اصول استراتژی توسعه شهری در روند تحول مدیریت شهری که خواستار تعامل میان سه نهاد دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی به منظور مدیریت بهتر شهرها می باشد؛ اجتناب ناپذیر است. با توجه به همین امر، مقاله حاضر به بررسی وضعیت مدیریت شهری شهر مشهد از لحاظ شاخص های هشتگانه حکمروایی مطلوب شهری می پردازد و در پی پاسخگویی به سوالات تحقیق می باشد که در شکل گیری الگوی مطلوب مدیریت شهری مشهد چه شاخص هایی بیشترین کارایی را دارا هستند و مدیریت شهری در ارتباط با شاخص های حکروایی مطلوب شهری در چه وضعیتی قرار دارد همچنین کدام یک از شاخص ها توان بیشتری در پیش بینی میزان تحقق حکر.ایی مطلوب شهری را دارند این تحقیق با رویکرد توصیفی- تحلیلی بوده و از لحاظ هدف نیز کاربردی می باشد. ابزار سنجش آن، پرسشنامه و حجم نمونه آن برابر با 50 نفر از کارشناسان شهری بوده است. مطابق با نتایج آزمون ANOVA و TUKEY و DUNNET مشخص گردید که شاخص های اثربخشی ومشارکت در شهر مشهد، بیشترین میزان عملکرد را در مطلوبیت حکمروایی شهری را دارا هستند. همچنین نتایج حاصل از آزمون T نشانگر ضعف در شاخص های امنیت، عدالت و قانونمندی در شهر مشهد می باشد. نتایج آزمون تحلیل تشخیص نیز بیانگر توان بیشتر شاخص های عدالت، قانونمندی و پاسخگویی در پیش بینی میزان مطلوبیت حکروایی شهری در سطح شهر مشهد می باشد.

کلیدواژه ها

تحقیق پذیری، حکمروایی مطلوب شهری، مدیریت شهری، شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.