ارزیابی توسعه پایدار گردشگری ایران با رویکرد آینده پژوهی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخستین همایش ملی «آینده نگاری راهبردی در حوزه علوم جغرافیایی و مطالعات شهری- منطقه ای»
- کد COI اختصاصی: FSFGS01_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1052
نویسندگان
عضو هییت علمی گروه جغرافیا، گروه جغرافیا، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
دانشجوی دکتری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
سیاست های یک جانبه رشد و توسعه در اکثر کشورهای تازه استقلال یافته بعد از جنگ جهانی دوم موجب خسارات زیادی به منابع طبیعی گردید. در نتیجه، جامعه جهانی در سیاست های خودبازنگری کرده و توسعه پایدار با شعار حفظ منابع طبیعی برای آیندگان، وارد ادبیات علمی جهان شد. این موضوع با سرعت تمام در اکثر رشته ها از جمله گردشگری وارد شد. گردشگری پایدار تبدیل به حوزه هایی شد که اکثر کشورها برای رسیدن به آن، برنامه ریزی های فراوانی انجام می دهند. کشور ایران نیز بدین منظور برنامه هایی طرح ریزی کرده است، اما آنچنان که آمار نشان می دهد، به این مقصود دست نیافته است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی توسعه پایدار گردشگری ایران با رویکرد آینده پژوهی می باشد. روش پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد. تحقیق حاضر ابتدا توسعه پایدار گردشگری ایران با رویکرد آینده پژوهی می باشد. روش پژوهش به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد. تحقیق حاضر ابتدا توسعه پایدار گردشگری را شرح داده است و سپس موانع رسیدن به این هدف را مورد واکاوی قرار داده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که کشور ایران فاصله زیادی تا دستیابی به گردشگری پایدار دارد و با توجه به مطالعات انجام شده، سعی شده است الگوی جذب گردشگر و ایجاد توسعه پایدار گردشگری در ایران ارایه و پیشنهادات مناسب با توجه به نتایج پژوهش ارایه شود.کلیدواژه ها
صنعت گردشگری، توسعه پایدار گردشگری، موانع گردشگری، ایرانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.