استفاده از برنامه ریزی اصطلاحی ژن (GEP) در پیش بینی خطاهای پروژه های نرم افزاری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEITS02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

پویا خسرویان

عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

چکیده

تضمین کیفیت نرم افزار یکی از چالش برانگیزترین مباحث تولید نرم افزار می باشد. سازمان ملی استاندارد در سال 2002 اعلام کرد خطاهای نرم افزاری سالیانه خسارتی در حدود 60 میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا وارد می نماید. تضمین کیفیت از ابتدای پروژه ی تولید نرم افزار آغاز می شود و هدف آن تولید نرم افزاری بدون خطا، طبق زمانبندی و بودجه مشخص شده می باشد که نیاز و انتظارات مشتری را پاسخگو باشد. یکی از فاکتورهایی که منجر به تعداد بالای خطاهای نرم افزاری در نتیجه تولید نرم افزاری با کیفیت پایین می شود محدودیت منابع تضمین کیفیت می-باشد. در صورت استفاده از تکنیک های پیش بینی خطا جهت تشخیص خطاهای احتمالی در پروژه های نرم افزاری هم موجب بهبود کارایی و قابلیت اطمینان نرم افزار می شویم و هم در هزینه ها صرفه جویی می شود. در این پژوهش ما با استفاده از الگوریتم برنامه ریزی اصطلاحی ژن به دنبال پیش-بینی خطا در پروژه های نرم افزاری برآمدیم. در نتایج بدست آمده میزان صحت 97/81 % و میزان نرخ خطا حدود 4% می باشدکه به نسبت روش های پیشین بهبود نسبی بدست آمده است.

کلیدواژه ها

پیش بینی خطا ، برنامه ریزی اصطلاحی ژن ، پروژه نرم افزاری ، GEP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.