بررسی و تطبیق مضامین عرفانی در اشعار سهراب سپهری و نیما یوشیج

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی اخلاق و عرفان در ادب فارسی
  • کد COI اختصاصی: AEPL01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 948
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا بهمنی

دانشجوی کارشناسی ارشدرشته پژوهش هنردانشگاه آزاد اسلامی واحدتهران مرکزی

چکیده

آشکار استکه اندیشه عرفانی سهراب در سروده هایش، او را از دیگر معاصرانشکاملا متمایز میکند، همچنین به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران نیما از مضامین عرفانی در اشعار خویش بهره نجسته است ولی به اعتقاد پژوهشگر و بر اساس این پژوهش، سهراب سپهری و نیما یوشیج دو شاعر معاصر با رویکرد شعر نو، هر دو در اشعار خود از مضامین عرفانی استفاده نمودهاند که قابل تطبیق نیز میباشند. سعی پژوهشگر بر این است که با تطبیق مضامین عارفانه این دو شاعر؛ این عقیده را که در اشعار نیما به هیچ عنوان از مضامین عرفانی استفاده نشده را رد نماید. از اندیشه های عارفانه در اشعار این دو شاعر میتوان از مواردی همچون وحدت وجود ، امید به آینده، عشق عرفانی، رمانتیسم و احساسات عرفانی، غم و تنهایی و گوشه نشینی عارفانه و عشق به طبیعت، نام برد. در پژوهش حاضر که بر اساس مروری بر منابع موجود گردآوری شده است، هدف، تطبیق مضامین عارفانه دو شاعر و تبیین اندیشه های عرفانی در شعر نو میباشد.

کلیدواژه ها

سهراب سپهری، نیما یوشیج،شعر نو، عرفان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.