تحلیل نقش انرژی های تجدیدپذیر در توسعه پایدار و حفظ حقوق محیط زیست
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: ششمین کنفرانس انرژی های تجدید پذیر و تولید پراکنده ایران
- کد COI اختصاصی: ICREDG06_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 418
نویسندگان
شرکت توزیع نیروی برق اهواز
چکیده
انرژی های تجدیدپذیر شامل منابع متنوع و مختلفی بوده که از انرژی های طبیعی و قابل دسترس به وجود می آیند. این انرژی ها صورتی آرمانی ندارند اما استفاده از آنها موجب کاهش مصرف فرآورده های نفتی و اشتغال زایی شده و میزان آلایندگی محیط زیست را نیز کاهش می-دهد. چشم انداز استفاده از این انرژی در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای توسعه یافته از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده، به گونه ای که دولت در برنامه پنجم توسعه برنامه ریزی لازم را صورت داده لذا با توجه به سیاست های جهانی توسعه این انرژی ها در کشور ما بمنظور حل مشکلات و ایجاد اشتغال اجتناب ناپذیر خواهد بود. بررسی های صورت گرفته در این رابطه حاکی از این بوده که توسعه استفاده از انرژی های نو میتواند نقش بسزایی در افزایش درجه امنیت سیستم انرژی کشور ایفا نماید. از بزرگترین پیامدهای این مصرف بیش از اندازه می توان به تغییر اقلیم اشاره کرد که بنا به نظر بسیاری از دانشمندان به عنوان بزرگترین دشمن بشر در قرن حاضر شناخته شده است. با روند رو به افزایش جمعیت شهری پیش بینی میشود در هزارهی اخیر تقری نبایمی از جمعیت جهان در شهرها ساکن باشند، یعنی در مکانهایی که بیشترین مصرف منابع و بیشترین تولید آلودگی ها را دارند. الگوی نادرست فعالیت های انسان شهرنشین، در کنار توسعه ی نادرست شهرها باعث برهمخوردن نظم محیط زیست شده و بشریت را با مشکلات عدیدهای همچون کمبود انرژی رو به رو ساخته است. مشکلات زیست محیطی ناشی از کاربرد سوخت-های فسیلی و افزایش روزافزون تقاضای انرژی، رویکرد به انرژی های تجدیدپذیر، توسعه و کاربرد این منابع را در دنیا هر روز ضروری تر می سازد. برنامه های تولید انرژی کشورهای توسعه یافته و در حال پیشرفت دنیا، به میزان قابل توجهی برروی انرژی های نو متمرکز شده است. در این مقاله ضمن معرفی نمونه های مختلف این نوع انرژی از جمله انرژی باد، انرژی خورشیدی ، انرژی زیست توده، انرژی زمین گرمایی و انرژی جاذبه ماه به بررسی میزان سهم کشور از این انرژی ها، توسعه تکنولوژیهای روز انرژی تجدیدپذیر و تاثیر آن در ابعاد اقتصادی و اجتماعی، راهکارها و راهبردها در کشور پرداخته شده که امکان دسترسی به انرژی های متنوع در کشور را میسر مینماید. لذا بر اساس دادههای موجود میتوان یک چارچوب برنامه مناسب استراتژیک برای توسعه این نوع انرژی ها در کشور تدوین و اقدامات موثری را صورت داد.کلیدواژه ها
انرژی تجدیدپذیر، چالش ها، توسعه انرژی های نو، تغییرات جوی، انرژی های تجدیدپذیرمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.