بررسی اثر منابع تولید پراکنده و ادوات ذخیره انرژی بر روی شاخص های پایداری گذرای سیستم های قدرت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس انرژی های تجدید پذیر و تولید پراکنده ایران
  • کد COI اختصاصی: ICREDG06_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد کمالی

شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان

میثم فرخی فر

استادیار دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هریس

حامد فرهادی قریبه

دانشجوی دکتری برق-قدرت، دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

فناوری های متداول منابع تولید پراکنده دارای ظرفیت های متغیر از چندین کیلووات تا چندین مگاوات هستند. از آنجاییکه توان تولیدی این منابع ذاتا غیرقابل پیش بینی است، در کنار آنها، ادوات ذخیره کننده ی انرژی جهت تعدیل نوسانات توان خروجی به کار می روند تا تغییرات در مقدار توان رد و بدل شده بین منابع و شبکه را به حداقل برسانند. اما اتصال منابع تولید پراکنده و ادوات ذخیره کننده انرژی به شبکه، از لحاظ فنی اثراتی بر سیستم قدرت دارد. این مقاله به بررسی اثرات منابع تولید پراکنده و ادوات ذخیره ی انرژی الکتریکی بر پایداری گذرای شبکه قدرت پرداخته است. سیستم تست مورد مطالعه در محیط MATLAB/SIMULINK پیاده سازی گردیده و پایداری گذرای سیستم در قالب شاخص های پایداری گذرا از قبیل انحرافات سرعت ژنراتور، زاویه ی روتور، ولتاژ ترمینال منابع تولید پراکنده و تداوم نوسانات سرعت محور ژنراتور به ازای انواع مختلف خطاهایی که در مکان های متفاوتی از سیستم تست در نظر گرفته شده بودند، مورد بررسی قرار گرفته است. پاسخ شاخص های پایداری گذرای سیستم برای سناریوهای مختلف بار در باس ها، نفوذهای مختلف منابع تولید پراکنده و نیز همراهی یا عدم همراهی ادوات ذخیره انرژی در کنار منابع تولید پراکنده، به ازای خطاهای سه فاز ، دوفاز و تک فاز استخراج گردید. نتایج به دست آمده از شبیه سازی ها در ازای نفوذهای مختلف منابع تولید پراکنده و به ازای انواع مختلف خطا برای سیستم با ادوات ذخیره انرژی و بدون آن مقایسه شدند.این نتایج نشان دهنده ی این بود که در اکثر سناریوها، تا یک مقدار خاص، نفوذ منابع تولید پراکنده و وجود ادوات ذخیره ی انرژی پایداری گذرای سیستم را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

ادوات ذخیره انرژی ، پایداری گذرای سیستم، منابع تولید پراکنده، باتری ها، ژنراتور سنکرون، ژنراتور القایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.