مسیله مکان یابی- مسیریابی- موجودی با پیاده سازی تکنیک ریسک پولینگ و مقایسه آن با مدل بدون ریسک پولینگ

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 992
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زرعلی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

محمدرضا جوکار

استاد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

اکثر پژوهش های انجام شده در زمینه لجستیک و برنامه ریزی توزیع، نگرش یکسانی به مولفه های موجودی همچون مقدار ذخیره اطمینان مراکز توزیع دارند. در صورتیکه با توجه به مشتریان هر مرکز، در فاز عملیاتی زنجیره تامین، مولفه های موجودی می تواند برای هر مرکز متفاوت باشد. پژوهش حاضر با در نظر گرفتن یک شبکه ی توزیع سه سطحی شامل یک تامین کننده ی اصلی، چند مرکز توزیع بالقوه و تعدادی مشتری ، صورت جدیدی از مساله مکانیابی- مسیریابی- موجودی تحت مدل احتمالی با فرض عدم استقلال تقاضای مشتریان(کوواریانس غیر صفر) و پیاده سازی رویکرد ریسک پولینگ که از تکنیک های موثر لجستیکی با ادغام بهینه انبارهای سطح توزیع کنندگان بوده، ارایه میدهد. که به طور همزمان تعداد و موقعیت مراکز توزیع، تخصیص خرده فروشان به این مراکز و مسیرهای فعال و ترتیب برآورده سازی تقاضای آنها در هر مسیر، سطح ذخیره اطمینانی که در هر مرکز توزیع باید نگهداری شود را به طور همزمان تعیین می کند. به طوریکه هزینه مورد انتظار سالانه زنجیره تامین در کل شبکه کمینه شود. ماهیت پیچیده مدل پیشنهادی و قرار گرفتن آن در زمره مسایل NP-hard، لذا برای حل مدل پیشنهادی، الگوریتم ژنتیک به کار برده شده است. لازم به ذکر است که مدل مسیله در حالت عدم همبستگی تقاضای مشتریان و بدون در نظر گرفتن رویکرد ریسک پولینگ نیز با به کارگیری الگوریتم ژنتیک حل و در پایان، نتایج حاصل از دو حالت با رویکرد ریسک پولینگ و بدون آن مقایسه گردیده است که بیانگر کاهش هزینه های زنجیره تامین در مدل با رویکرد ریسک پولینگ می باشد.

کلیدواژه ها

مکان یابی، مسیریابی، کنترل موجودی، ریسک پولینگ، عدم استقلال تقاضای مشتریان، ذخیره اطمینان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.