اثر اقلام تعهدی خاص شرکت و صنعت بر عملکرد آتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC16_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعباس هاشمی

دانشیار، گروه حسابداری، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

محمدرضا زمانی نوکابادی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد واحد مبارکه، اصفهان، ایران

مریم زمانی نوکابادی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

هدف :دهدف پژوهش حاضر آن است که براساس پژوهش مومنت و همکاران اقلام تعهدی را به دو دسته خاص شرکت و صنعت تقسیم بندی نموده و سپس تاثیر اقلام تعهدی خاص صنعت و شرکت بر عملکرد آتی شرکت بررسی شود.روششناسی: در راستای هدف پژوهش، دو فرضیه تدوین شده است. جهت آزمون این دو فرضیه نمونهای متشکل از 84شرکت از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از روش حذف سامانمند، طی سالهای 1385 تا 1394 انتخاب شد. در این پژوهش برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از الگوی رگرسیونی گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) استفاده شده است.یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان میدهد اقلام تعهدی خاص صنعت و شرکت، هر دو بر سودآوری آتی شرکت تاثیر منفی دارند و اثر منفی اقلام تعهدی خاص شرکت نسبت به اقلام تعهدی خاص صنعت بر سودآوری آتی شرکت بیشتراست. همچنین نتایج حاکی از اثر منفی اقلام تعهدی خاص صنعت و شرکت، بر بازدهی آتی شرکت است و اثرمنفی اقلام تعهدی خاص شرکت نسبت به اثر منفی اقلام تعهدی خاص صنعت بر بازدهی آتی شرکت بیشتر است. دانش افزایی: پژوهش حاضر با مرور مبانی نظری و نگرشی جامع، مفاهیم اقلام تعهدی و عملکرد آتی را به تفصیل بیان نموده و با بررسی رابطه بین این دو متغیر به گسترش مبانی نظری در این راستا منجر گردیده است.

کلیدواژه ها

عملکرد آتی شرکت، اقلام تعهدی خاص شرکت، اقلام تعهدی خاص صنعت، رهیافت گشتاورهای تعمیم یافته .(GMM)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.