طراحی فرایند و چارت تلرانسی قطعات تراشکاری به کمک کامپیوتر - بخش اول
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید
- کد COI اختصاصی: NMEC02_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2355
نویسندگان
استادیار دانشکده فنی و مهندسی مدیر گروه ساخت و تولید
چکیده
نقشه و مدل ایجاد شده توسط یک طراح حاصل خلاقیت و دانش اوست که به صورت نقشه در اختیار سازنده قرار می گیرد سازنده نیز تمامی تلاش خود را نمده تا قطعه ای مشابه نظر طراح تولید نماید. اما بخاطر مسائل و مشکلات تولید و مواد اولیه تولید قطعه کاملا دقیق بسیار مشکل و هزینه بر است از مهمترین مشکلات این امر طراحی فرایند تولید و تلرانسهای هر مرحله ای تولید برای دستیابی به تلرانس نهایی قطعه کار است راه حل این مساله تعیین ترتیب عملیات مناسب و استفاده از چارت تلرانسی است انتخاب ترتیب انجام عملیات تراشکاری و پارامترهای موثر نظیر عمق برش است هر مرحله تراشکاری دارای یک تلرانس است به طوریکه درانتهاب تلرانس های تمامی مراحل با یکدیگر جمع شده و ممکن است تلرانس نهایی حاصله بیش از تلرانس مجاز اعلام شده ( برروی نقشه) باشد. برای پیشگیری از انباشت تلرانس ها و کاهش ضایعات تولید لازم است تلرانس مجاز هر مرحله ( چارت تلرانسی) مشخص شود. استفاده از سیستم های نرم افزاری برای انجام این امر، ضمن افزایش سرعت و دقت نقش چشمگیری در کاهش هزینه ها خواهند داشت نرم افزاری جهت تعیین مراحل تراشکاری و تلرانس مجاز هر عملیات ( چارت تلرانسی ) تدوین شده است که دراین مقاله در دو بخش تشریح می گردد و کارایی آن توسط یک مثال نشان داده می شود.کلیدواژه ها
عملیات تراشکاری، چارت تلرانسی، طراحی فرایند تولید، کاهش هزینه ماشین کاریمقالات مرتبط جدید
- تشخیص تشنج صرعی در سیگنال های EEG با استفاده از IMFs نرمال شده
- مروری بر داده کاوی و کاربردهای آن در سلامت
- بررسی اثرات موبایل قبل و بعد از بهره برداری در ارتقاء سلامت
- مطالعه ای در مورد به حداکثر رساندن طول عمر شبکه در شبکه های حسگر بی سیم
- تجزیه و تحلیل مبتنی بر ویژگی ندول های ریه از تصاویر توموگرافی کامپیوتری (CT)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.