نظریه افلاک و تاثیر آن بر فلسفه اسلامی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دوفصلنامه حکمت سینوی (مشکوه النور)، دوره: 11، شماره: 38
  • کد COI اختصاصی: JR_APMN-11-38_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید انواری

دانشجوی دوره دکتری رشته فلسفه و کلام اسلامی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

اصغر دادبه

استاد دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

به نظر فیلسوفان اسلامی، مباحث طبیعی (طبیعیات) به مثابه اصول موضوعه، در علمالهی استفاده می شود. برخی از مباحث مابعدالطبیعه، تحت تاثیر علم تجربی یا فیزیکروزگار فیلسوفانی است که به طرح نظریات مابعدالطبیعی پرداخته اند. امروز بایستهاست تا متفکران مسلمان، بر اساس داده های جدید علمی و دگرگونی مباحث طبیعی، بهطرحی تازه از الهیات فلسفی اهتمام ورزند و مابعدالطبیعه ای متناسب با داده های جدیدعلمی بنا نهند و به تبیینی امروزین از آرای کهن بپردازند. در این مقاله با بررسی نظریهافلاک، که بخشی از طبیعیات قدیم را تشکیل می دهد، میزان تاثیرگذاری این بحث بر مباحثمابعدالطبیعه، مورد بررسی قرار می گیرد و نشان داده می شود که چه مباحثی از این علم،نیازمند بازنگری و تبیینی دیگرگون است.

کلیدواژه ها

طبیعیات، نظریه افلاک، نفوس فلکی، عقول عشره، هیات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.