شبیه سازی فرایند ایزوماکس با راکتور پلاگ و بررسی اثر فشار بر میزان تبدیل
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی تحقیقات جدید در شیمی، مهندسی شیمی و نفت
- کد COI اختصاصی: NRCP04_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1308
نویسندگان
استادیار و عضور هییت علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد داراب
چکیده
در این مقاله پیکربندی فرایند ایزوماکس (هیدروکراکر) براساس خوراک نفتی سنگین با دبی 28000 بشکه در روز با استفاده از نرم افزار اسپن هایسیس و معادله حالت پنگ رابینسون شبیهسازی شده است. به منظور افزایش دقت شبیه سازی، تعداد زیادی از واکنش های نیتروژنزدایی، سولفورزدایی، اشباع الفین و شکست مولکولی در یک راکتور پلاگ (لولهای) تعریف شدند. پس از انجام شبیهسازی، اثر پارامتر فشار راکتور بر میزان تبدیل واکنشهای هیدروکراکر و تولید محصولات نفتای سبک و ال پی جی مورد بررسی قرار گرفت. براساس بررسیهای انجام شده با افزایش فشار عملیاتی میزان تبدیل در فرایند هیدروکراکر افزایش یافته که منجر به افزایش تولید محصولات میشود. همچنین مشخص گردید که واکنش شکست مولکولی نسبت به واکنشهای تصفیه هیدروژنی از سرعت کمتری برخوردار است. براساس شبیه سازی انجام شده، چنانچه مقدار هیدروژن تزریقی به راکتور به ازای هر بشکه از خوراک برابر با 0/5 میلیون فوت مکعب استاندارد در روز باشد، میزان تبدیل واکنشهای نیتروژنزدایی، سولفورزدایی، اشباع الفین و شکست مولکولی در فشار 20000 کیلوپاسکال بترتیب 99/89، 80/86 ، 96/58 و 70/8 درصد و همچنین شدت تولید دو محصول نفتای سبک و ال پی جی بترتیب 15801 و 38454 کیلوگرم بر ساعت خواهد بود.کلیدواژه ها
ایزوماکس، هیدروکراکر، شبیه سازی، راکتور پلاگ، تصفیه هیدروژنیمقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.