بررسی الگوهای جریان نقدی در شرکت های ورشکسته و سالم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی کاربردهای حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF07_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد وکیلی ارکی

مربی ، حسابداری ، دانشگاه پیام نور ، ایران

چکیده

ورشکستگی، ناتوانی شرکت جهت پرداخت تعهداتش در سررسید شناخته میشود. از دیدگاه اقتصاد، ورشکستگی زمانی است که نرخ بازگشت سرمایه تحقق یافته بعلاوه پاداش ریسک به طور مستمر و قابل توجهی کمتر از نرخ سرمایه گذاری مشابه شود. از آنجاییکه لازمه توسعه یافتگی، برخورداری بخشهای مختلف اقتصادی از جمله بازارهای سرمایه از درجه پیشرفت بهتر و بالاتر است تا بتوانند سرمایه گذاران مختلف با درجه ریسک پذیری متفاوت را جذب کنند تا با اطمینان بیشتری به این حوزه ها وارد گردند، لذا ضرورت مطالعه در مورد ورشکستگی نمایان میگردد. بر همین مبنا این مطالعه بدنبال آن است که بتواند ابزاری جهت پیش بینی ورشکستگی به ذینفعان این حوزه ارایه نماید. براین مبنا این پژوهش بدنبال پاسخ به این سوال است که آیا میان الگوهای جریان نقدی و وضعیت بحران مالی شرکتها رابطه معناداری وجود دارد.در این پژوهش الگوهای جریان نقد که شامل هشت الگو هستند به عنوان متغیر مستقل، ورشکستگی شرکتها که براساس ماده 141 قانون تجارت تعریف میگردد متغیر وابسته تحقیق و نهایتا اندازه شرکت که شامل لگاریتم کل داراییها و درآمدها است به عنوان متغیر کنترلی تعیین شدند. در ادامه با استفاده از آزمون خی دو و رگرسیون لجستیک دو فرضیه تحقیق مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج حاصل از این دو آزمون اثبات شد که میان شرکتهای ورشکسته و سالم در بروز الگوی جریان نقد تفاوت معناداری وجود دارد و از میان الگوهای جریان نقد الگوی 1 و 5 قابلیت پیش بینی ورشکستگی شرکتها را دارد.

کلیدواژه ها

الگوهای جریان نقد ، آزمون خی دو و رگرسیون لجستیک، ورشکستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.