لیچینگ کانسنگ اکسیده مس چیذه

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5063
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ایران نژاد

عضو هیئت علمی دانشکده معدن، متالورزی و نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

اکبر شاهوردی

کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی دانشکده معدن، متالورژی و نفت

مهدی سالاری راد

عضو هیئت علمی دانشکده معدن، متالورزی و نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

کانسار چیذه در ٩٠ کیلومتری شمال غرب قزوین و در ٤٠ کیلومتری شمال ابهر واقع شده است که حاوی مس اکسیده با عیار حدود ٣% مس بوده و کانی اصلی آن مالاکیت می باشد. بازیابی مس به روش لیچینگ متلاطم و مخزنی انجام گردید. در آزمایشات لیچینگ با استفاده از طراحی آزمایشات به روش تاکوچی، تاثیر پارامتر های مختلف از جمله غلظت اسید، زمان، ابعاد ذرات و رقت بر روی بازیابی مطالعه گردید. با استفاده ازآزمایشات تفصیلی مقادیر بهینه هریک از پارامتر ها مشخص گردید. چهار آلتر ناتیو برای لیچینگ ارائه گردیده است. با بررسی اقتصادی و با در نظر گرفتن چهار آلتر ناتیو برای لیچینگ و دو روش بازیابی مس از محلول باردار یعنی سمنتاسیون و استخراج حلالی- الکترووینینگ برای هر کدام، مجموعا تعداد هشت آلتر ناتیو مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا هزینه های سرمایه گذاری و عملیاتی برای هر کدام از روشها برآورد شد و سپس بروش مطالعه "رده بندی فرآیند" ، هشت روش از جنبه مالی رده بندی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده لیچینگ متلاطم ذرات با ابعاد زیر ٣٥٠ میکرون در زمان ٣ ساعت و ٤٥ دقیقه و در محلولی با غلظت اسید ١٨٥ گرم در لیتر بهترین گزینه می باشد.

کلیدواژه ها

لیچینگ ، کانیهای اکسیده مس ، مالاکیت، مطالعات امکان سنجی مقدماتی، لیچینگ مخزنی، لیچینگ متلاطم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.