جهانی شدن ارتباطات و تحول در سبک زندگی طبقه متوسط شهری با تاکید بر دهه چهارم انقلاب اسلامی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود مطلبی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی آزاد شهر، دکتری جامعه شناسی سیاسی

مطهره سرخابی عبدالملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی آزاد شهر، دانشجوی علوم سیاسی

چکیده

مقدمه و هدف پژوهش: این مقاله از رهگذر تاثیر جهانی شدن بر تغییرات سبک زندگی طبقه متوسط شهری ، کوشش دارد این موضوع را بررسی کند که توسعه و پیشرفت فرا گیر عناصر جهانی شدن در طبقه متوسط شهری تا چه اندازه در تغییر سبک زندگی طبقه متوسط شهری تاثیرگذار بوده است و بخش عمده این اثرات در چه زمینه هایی مشاهده میشود در پژوهش حاضر با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و جهان اسلام، جوان بودن جمعیت ایران، تحولات خاص میان نسلی و بی توجهی و گاه کم توجهی در مواجهه با هجوم و نفوذ فرهنگهای بیگانه از طرق مختلف در عصر جهانی شدن و غیره، بررسی آثار جهانی شدن بر سبک زندگی طبقه متوسط شهری و تهدیدها و چالشهای پیشروی آنها با تاکید بر دهه چهارم انقلاب اسلامی مورد توجه است.روش پژوهش: روش پژوهش، کیفی از نوع توصیفی- تحلیلی است از جنبه جمع آوری اطلاعات و شناسایی جنبه های تاثیرگذاری جهانی شدن در سبک زندگی، مطالعه از نوع ا کتشافی است. به لحاظ توصیف ویژگیهای جامعه موردمطالعه از نوع توصیفی است نتیجه گیری: همه ما اکنون در جهانی زندگی می کنیم که با سرعت شتابان به پیش می رود یعنی جایی که یک بزرگ راه اطلاعاتی از تلویزیون گرفته تا اینترنت سبب افزایش ارتباط مادی و نمادی میان فرهنگ ها می شوند. به نظر گیدنز بازتولید اجتماعی در جوامع سنتی توسط مکان مشروط شده و دسترسی افراد به مردم و سرزمین های دوردست محدود بود. بر اساس یافته های پژوهش حاضر توسعه و پیشرفت فرا گیر عناصر جهانی شدن در تغییر سبک زندگی، معاش اقتصادی، سبک فرهنگی طبقه متوسط شهری تاثیر معناداری دارد.

کلیدواژه ها

جهانی شدن، سبک زندگی، اطلاعات و ارتباطات، طبقه شهری، جمهوری اسلامی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.