تبیین جرم سیاسی و جاسوسی در حقوق کیفری ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش توبی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، .دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان)خوراسگان(، حقوق جزا و جرم شناسی

محمود اشرافی

دکتری حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان)خوراسگان(،حقوق جزاو کیفر شناسی

چکیده

اتخاذ تصمیم پیرامون روش برخورد کیفری ارفاق آمیز و یا غیر آن در مورد مجرمین سیاسی از آزمون های سخت دولت ها در هنگام تدوین مقررات ماهوی و شکلی حقوق جزا بوده است. همچنین، اهمیت اطلاعات در مراکز نظامی، که وظیفه صیانت از استقلال و تمامیت ارضی هر کشوری را بر عهده دارند، دو چندان می شود و حساسیت نسبت به افشاء آن ها، به هر طریقی که صورت بگیرد نیز دو چندان است و معمولا با مجازاتی شدیدتر از مجازات افشای اسرار حرفه ای در مراکز غیر نظامی همراه است. قانون گذار ایران نیز به حکم همین حساسیت جنبه های مختلف و اشکال مختلف این عمل را در قانون مجازات اسلامی و قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح و قوانین متفرقه دیگر مورد توجه قرار داده و جرم انگاری نموده است. قانون گذار ایران هرگونه افشای اسرار و اطلاعات یا تحصیل اطلاعات برای دولت خارجی به وسیله هر کسی که باشد، اعم از آن که مرتکب ایرانی باشد یا خارجی، تحت عنوان جاسوسی جرم انگاری شده است.در این مقاله با روش تحلیلی_ توصیفی به بررسی جرم سیاسی و جاسوسی و جوه افتراق و اشتراک ان ها پرداخته شده است . نتایج بدست آمده در این راستا بیانگر آنست که با وجود جرم انگاری سیاسی در قوانین ایران، نمی توان جرم جاسوسی را در زمره مصادیق جرایم سیاسی دانست.

کلیدواژه ها

جاسوسی، جرم سیاسی،افشای اسرار،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.