افزایش ظرفیت برشی تیرهای بتنی مسلح ضعیف با نصب خاموت فلزی خارجی U- شکل

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE05_409
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1790
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکاظم شربتدار

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان

چکیده

نیاز به تقویت و افزایش ظرفیت برشی در بسیاری از اعضاء بتن آرمه در سازه های قدیمی یا جدید ضعیف وابسته به پارامترهای مختلف، ضروری است. با وجود روشهای مختلف مقاوم سازی و مشاهده هزینه و زمان زیاد در بعضی موارد، تمرکز بر روشهای موثر با زمان و هزینه کمتر، مهم می باشد استفاده از صفحات کامپوزیت FRP بصورت منقطع یا پیوسته و مشخص بودن آیین نامه های طراحی، امروزه متداول می باشد و کارهای آزمایشگاهی فراوانی نیز صورت گرفته است افزایش ظرفیت برشی المانهای بتنی با روش تعبیه میله های FRP در نزدیک سطح (Near Surface Mounted) و قرار دادن مصالح FRP در شیارهایی ایجاد شده در بتن، نیز از دیگر روشهای جدید تقویت المان های بتنی بخصوص برای سازه های مهم مانند پلهای شوسه و راه اهن می باشد که به تازگی فعالیتهایی برای بکارگیری این روش در کشور ما ایران با انجام کارهای آزمایشگاهی و تحلیلی انجام شده است. درکنار مزایایی که برای بکارگیری روشهای مرتبط و استفاده از صفحات و میله های کامپوزیت FRP وجود دارد، هزینه اولیه مصالح و نیاز به چسب و تجربه مخصوص و هزینه های شیارزنی، از معایب این روشها می باشد بنابراین لازم است که یک شیوه ارزان و قابل استفاده برای عموم که از مصالح فلزی موجود و نیروهای کارگری نیمه ماهر استفاده و معرفی گردد به همین دلیل تاثیر پذیری روش تقویت برشی با خاموت فلزی خارجی ( دو سر رزوه ای که بوسیله پلیت فلزی و مهره بصورت پیش تنیده محکم شده اند) در قالب آزمایشات متعددی که برروی نمونه های بتنی بزرگ مستطیلی و T- شکل اخته شده در آزمایشگاه سازه دانشگاه سمنان انجام شده است دراین مقاله بطور کامل نشان داده خواهد شد. نتایج آزمایشات نشان دهنده تاثیر قابل توجه این تکنیک جدید و افزایش بیش از 50 درصدی مقاومت برشی و تغییر نوع شکست از برشی به خمشی در همه نمونه های آزمایش شده بود.

کلیدواژه ها

تقویت ظرفیت برشی ، خاموت فلزی خارجی، شکست برشی و خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.