ارزیابی فنی خطوط با ضریب سرنشین بالا (HOV Lane ) و تعیین اثرات این خطوط بر ظرفیت معابر

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE05_383
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1969
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی مدرس زاده رحمانپور

کارشناس ارشد مهندسی عمران - برنامه ریزی حمل و نقل سازمان حمل و نقل تر

پوریا محمدیان

کارشناس ارشد مهندسی عمران - برنامه ریزی حمل و نقل سازمان حمل و نقل تر

سیاوش میلانیان

کارشناس مکانیک، جامدات سازمان حمل و نقل و ترافیک مشهد

سجاد زارع صفت

کارشناس عمران - عمران ، سازمان حمل و نقل و ترافیک مشهد

چکیده

به طور کلی در بهبود حمل و نقل شهری دو راه حل یکی مدیریت تقاضای حمل و نقل و دیگری مدیریت سیستم حمل و نقل ارایه شده است. مدیریت سیستم حمل و نقل شامل افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی، بالا بردن کارایی انها، ساخت شریانها و بزرگراهها در صورت لزوم و همچنین ایجاد محدودیتها و قوانینی که موجب هدایت استفاده کنندگان به سوی حمل و نقل همگانی و در نتیجه بالا رفتن استفاده بهینه از امکانات ( خیابانها و تسهیلات حمل و نقل) موجود می گردد یکی از روشهای کارآمد برای رفع مشکل ازدجام و افزایش بهره وری معابر ، استفاده از خطوط با ضریب سرنشین بالا ( HOV) و یا جداسازی وسایل نقلیه به روش دریافت عوارض ( HOT) می باشد بر این اساس قادر خواهیم بود میزان تاثیرات ناشی از دریافت عوارض یکسان از کلیه استفاده کنندگان از معابر پر ازدحام ( خصوصا در نواحی مرکزی شهرهای بزرگ) در غیاب خطوط HOV را برآورد نموده و سپس با میزان تاثیرات ناشی از ایجاد خطوط HOV بر کاهش تراکم مقایسه نماییم. در روش اول بدون احتساب تعداد سرنشین و سایل نقلیه عوارض دریافت می گردد لیکن در روش دوم تنها از آن دسته از وسایل نقلیه ای که دارای تعداد سرنشین پایینی هستند عوارض دریافت می گردد ( که این تعداد در شرایط مختلف متغیر می باشد ) با توجه به هزینه ای که اجرای این خطوط خواهند داشت نیاز به مطالعه و بررسی دقیق می باشد و هدف از انجام این پژوهش تعیین دقیق مزایای آن برای شهروندان می باشد. دراین پژوهش سعی بر آن است که تا با معرفی خطوط HOV و نحوه عملکرد ان در برخی شهرهای بزرگ دنیا، به بیان مزایای استفاده از این خطوط، در سطوح مختلف کلان شهرها پرداخته و شرایط لازم برای به اجرا درامدن این خطوط معرفی گردند.

کلیدواژه ها

خطوط HOV- خطوط HOT- مدیریت سیستم حمل و نقل- مدیریت تقاضای سفر- هم‌پیمایی- ایمنی ، مدیریت تقاضای سفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.