بررسی عوامل موثر بر عدم تمایل شهروندان به استفاده از دوچرخه در سفرهای شهری مطالعه موردی: کلانشهر شیراز
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS03_538
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 827
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت شهری، مسیول آموزش فرهنگ ترافیک معاونت حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری شیراز، ایران
دکتری برنامه ریزی حمل و نقل، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز، ایران
چکیده
رشد شتابان کلانشهرها در جهان، رشد جمعیت، گسترش بی رویه شهرها سیستم حمل ونقل عمومی را با مشکلات عدیده ای مواجه نموده که باعث بروز مشکلاتی نظیر آلودگیهای شدید زیست محیطی، تراکم ترافیک، اتلاف وقت، مصرف انرژی و تصادفات شده است. دوچرخه با مزایای منحصر به فرد نظیر ارزانی نسبت به اتومبیل ها، صرفه در مصرف انرژی، کمترین ترافیک و اثرات زیست محیطی، بیش از پیش به عنوان مکمل سایر وسایط نقلیه مورد توجه قرارگرفته است. هدف اصلی این مطالعه شناسایی و بررسی عوامل موثر بر کاهش تمایل به استفاده از دوچرخه در سفرهای شهری شیراز می باشد. روش تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی است؛ ابتدا داده ها و اطلاعات اولیه با استفاده از روش های اسنادی، کتابخانه ای و پیمایشی، از قبیل مصاحبه و مشاهده گردآوری شده است، سپس به توزیع پرسشنامه در سطح شهر پرداخته شد و با استفاده از روش ها و تکنیک های آماری و نرم افزارهای Excelو Spss تجزیه و تحلیل صورت گرفته است. با توجه به نتایج مطالعات میدانی در شهر شیراز استفاده از دوچرخه در سفرهای درون شهری بسیار پایین است که نتایج پرسشنامه ها نشان داد، نبود فرهنگ دوچرخه سواری، عدم امنیت و ایمنی دوچرخه سواران در معابر، نبود مسیر ویژه دوچرخه سواری در سطح شهر،عدم تناسب با پرستیژ اجتماعی ،همچنین عدم استفاده مدیران جامعه از دوچرخه و نبود پارکینگ های مختص دوچرخه در سطح شهر؛ بعنوان مهمترین عوامل موثر بر عدم تمایل شهروندان به استفاده از دوچرخه در سفرهای درون شهری در شیراز می باشد.کلیدواژه ها
دوچرخه، دوچرخه سواری، تمایل به دوچرخه سواری، شهر شیرازمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.