مخاطرات آلودگی هوا در ماشین های حفاری تمام مقطع مکانیزه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_478
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا نظارت

دانشجوی دکتری مهندسی استخراج معدن دانشگاه صنعتی شاهرود،

سید محمداسماعیل جلالی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود،

محسن نظری

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک، دانشگاه صنعتی شاهرود،

محمد خسروتاش

مدیرعامل شرکت تونل راد،

چکیده

وجود آلاینده های گازی مختلف و ذرات معلق در هوای ماشین حفاری تمام مقطع موجب به خطر انداختن سلامتی کارکنان و افزایش ناراحتی های شغلی در بین آنها می شود. لذا هوای ارسالی به درون ماشین باید ضمن داشتن کیفیت مناسب برای تنفس پرسنل برای رقیق کردن یا حذف گرد و غبار و نیز خنک کردن تجهیزات و ترقیق گازهای ورودی به تونل نیز موثر باشد. در این تحقیق به منظور بررسی الزامات تهویه و سنجش عوامل زیان آور آلاینده های هوا در داخل ماشین حفاری تمام مقطع تونل، ابتدا عوامل تولید کننده آلاینده ها در داخل ماشین شناسایی شده و سپس آخرین استاندارد ها و دستورالعمل ها در کشورهای مختلف به منظور ارزشیابی آلاینده ها ارایه شده است. آلاینده های گرد و غبار ناشی از خردایش سنگ، ذرات دیزلی در اثر گازهای خروجی از اگزوز لکوموتیو و موتور دو سیلندر تزریق و گازهای متان، سولفید هیدروژن، دی اکسید گوگرد ناشی از نشت گاز از واحدهای سنگی به درون ماشین ماشین حفاری تمام مقطع شناسایی و مورد بحث قرار گرفت. به منظور ارزشیابی هریک از آلاینده ها، استانداردهای کشورهای مختلف بررسی و میزان غلظت مجاز هریک از آلاینده ها باتوجه به میزان زمان در تماس بودن مشخص گردید. باتوجه به مشخص شدن غلظت هریک از آلاینده ها می توان در صورت پایش هوای محیط داخل ماشین حفاری تمام مقطع در صورتی که میزان غلظت به 50% میزان مشخص شده رسید هشدارهای لازم به پرسنل داده شود تا تمهیدات لازم برای کاهش غلظت آلاینده و مقابله با آنها در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

ماشین حفاری تمام مقطع، آلاینده هوا، ذرات دیزلی، نشت گاز، تهویه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.