نقش توریسم و گردشگری با تاکید بر توسعه پایدار شهری (مطالعه موردی: کلانشهر تبریز)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS03_445
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 529
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، موسسه آموزش عالی بینالود مشهد
کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه بینالود مشهد، ایران
چکیده
توریسم پایدار توریسمی است که قادر به پاسخگویی نیازهای نسل حاضر باشد بدون اینکه از ظرفیت های مربوط به نسل های آینده برای پاسخگویی به نیازهای خود بکاهد. شهر تبریز در 5 اردیبهشت ماه سال 1397 هجری شمسی و 2018 میلادی به عنوان پایتخت گردشگری بصورت رسمی افتتاح شد، قدمت 3 هزار و 500 ساله تبریز به تنهایی یک سرمایه ارزشمندی برای این شهر است و تبریز شهری است که نه تنها قدمت تاریخی و هویت مدنی آن به قرن ها قبل برمیگردد بلکه مهد اولین های ایران نیز هست، شهرقدس در سال 2015،شهرقونیه در سال2016، شهر مدینه در سال 2017 و شهر تبریز در سال 2018 به ترتیب بعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شدند. توریست ها بهترین مبلغان هنری، فرهنگی و تاثیرگذار در اقتصاد کشور هستند و 2018 آغازی است برای توسعه گردشگری شهر تبریز و اینکه کلانشهر تبریز دارای 1800 اثر ثبت ملی و بزرگترین بازار سرپوشیده جهان ممتاز است. در همین چهارچوب این مقاله با هدف نقش توریسم و گردشگر در توسعه پایدار شهری با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای و تحقیق میدانی تهیه شده است در نهایت نتایج تحقیق نشان می دهد که با توجه به پتانسیل کلانشهر تبریز با انتخاب رویداد 2018 گردشگری می تواند با رعایت همه اصول از قبیل رونق گردشگری و اقامت بیشتر گردشگران در این کلانشهر، یکی از اساسی ترین اقدامات و برنامه ها در جهت توسعه پایدارشهری در طولانی مدت باشد.کلیدواژه ها
توریسم شهری، گردشگری، توسعه پایدار، کلانشهر تبریز در رویداد 2018مقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.