تحلیل عملکردی ایستگاه های تبادلی مسافرین در حمل نقل همگانی با استفاده از روش ارزیابی مقایسه زوجی (مطالعه ی موردی: چهارراه ولیعصر و میدان انقلاب تهران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران رحیم اف

استادیار گروه راه و ترابری دانشگاه پیام نور صندق پستی ۱۹۳۹۵۳۶۹۷ تهران ایران،

سیدمحمدمیلاد حسینیون

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، ایران -

چکیده

ایستگاه های تبادل مسافر درسامانه ی حمل و نقل همگانی دارای عملکرد های گسترده ای، در سطوح متخلف هستند، از حمل ونقل محلی و منطقه ای شهری گرفته تا حمل و نقل ملی و بین المللی.طراحی و برنامه ریزی دقیق و اجرای مناسب ایستگاه های تبادل مسافر میتواند یکپارچگی میان شیوه های حمل ونقل عمومی، کوتاه کردن مدت زمان سفر و کاهش زمان جابه جایی مورد نیاز برای تغییر نوع وسایل حمل و نقل همگانی را بدنبال داشته باشد. لیکن بایستی چگونگی ارزیابی و تحلیل نتایج مثبت و منفی حاصل از وجود ایستگاه های تبادل مسافرین در حمل و نقل همگانی مشخص شود.روش تحلیل،دربرگیرنده ارزیابی و آنالیز جامعی از جنبه های مختلف رویکردی در دسترس مسافرین به ایستگاه های تبادل می باشد. همچنین فاصله دسترسی میان ایستگاه های اتوبوس تند رو و مترو، کیفیت نگهداری زیرساخت ایستگاه ها و مسیر های دسترسی، امکان استفاده افراد معلول و کم توان، راحتی، امنیت و ایمنی، دسترسی پذیری و جامعیت اطلاع رسانی برای مسافران هم بصورت کمی هم بصورت کیفی در تحلیل و ارزیابی در نظر گرفته شده است.ایستگاه های تبادلی تبادل چهارراه ولیعصر و میدان انقلاب تهران با استفاده از پرسشنامه هایی که توسط مسافران پاسخ داده شده است، در ساعات اوج مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفته است.این پرسشنامه ها بر مبنای انتخاب بهترین آلترناتیو از میان آلترناتیو های موجود بر اساس معیارها و مشخصه های داده شده است. و تحلیل نتایج حاصل از پرسشنامه ها از روش مقایسه زوجی می باشد. در نتیجه ،ازبین شاخص های اشاره شده، شاخص امنیت شخصی با وزن0/30 به عنوان بهترین شاخص از دید مسافرین انتخاب شد و دیگر شاخص ها، با توجه به وزن مورد نظر در اولویت های بعدی قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

حمل و نقل عمومی، ایستگاه های تبادلی مسافر، تحیلی و ارزیابی مقایسه زوجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.