مولفه های اثربخش بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در فضای ژیوپلیتیکی قفقاز جنوبی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی جامع علوم سیاسی ایران
- کد COI اختصاصی: DUPI02_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 508
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناس ارشد مطالعات منطقهای
چکیده
جمهوری اسلامی ایران کشوری است که در کنار موقعیت مناسب ژیوکالچری، ژیواکونومیک و ژیواستراتژیک دارای موقعیت حساس و مناسب ژیوپلیتیکی نیز است، به گونه ای که مناطق ژیوپلیتیکی فعالی با کارکردهای گسترده و متعدد گرداگرد آن را فرا گرفته و آن را به صورت کانون جاذبه دیپلماسی منطقه ای و جهانی درآورده است. این موقعیت نه تنها باعث تاثیرگذاری ایران در روند تحولات جهانی و منطقه ای می شود، بلکه کارکرد مناطق پیرامونی نیز می تواند مسایل ایران را تحت تاثیر قرار دهد. فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و به دنبال آن استقلال جمهوری های شوروی، ایران را به فضای ژیوپلیتیکی جدیدی وارد کرد که می بایست با توجه به این شرایط جدید و با توجه به اینکه کشورهای قفقاز جنوبی به نوعی مکمل جمهوری اسلامی ایران هستند، سیاست خارجی خود را با توجه به این شرایط و برای نیل به اهداف ژیوپلیتیکی جدید در این منطقه شکل دهد. به طور کلی، به علت ویژگی های خاص منطقه قفقاز و همچنین دغدغه های سیاسی- امنیتی جمهوری اسلامی ایران نسبت به این منطقه، جهت گیری اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و مصادیق متعدد، نشان دهنده این واقعیت است که عنصر ژیوپلیتیک، مهمترین نقش را در فرایند شکل گیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این منطقه داشته است و میتوان استدلال کرد مولفه اصلی و اثر بخش بر روابط ایران و کشورهای قفقاز جنوبی ژیوپلیتیک میباشد.کلیدواژه ها
جمهوری اسلامی ایران، قفقاز جنوبی، ژیوپلیتیک، سیاست خارجیمقالات مرتبط جدید
- مدل مفهومی مشارکت مردمی در حوزه حکمرانی
- هوش مصنوعی و نقش آن در سلامت و پزشکی با نگاه به آینده
- مقدمه ای بر نقش دکترین بسیج در تحول درونی ساختارهای پیشاانقلابی (مطالعه نمونه موردی ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین زمان جنگ)
- آمادگی و مقابله با تهدیدات جنگ نوین با نگاهی به آینده
- تحلیل چرایی و چگونگی تاب آوری اجتماعی جامعه ایران در دوران دفاع مقدس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.