توسعه فضاهای فرهنگی انسان مدار با رویکرد تقویت تعاملات اجتماعی (نمونه موردی فرهنگسرای موسیقی)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، فرهنگ و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUM02_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2060
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید نوروزی مهر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

آتوسا بیات

استادیار، گروه معماری، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

فضاهای فرهنگی محل مناسبی برای برقراری تعاملات اجتماعی محسوب می شوند و نقش مهمی در ایجاد و ارتقای تعاملات و ارتباط افراد با یکدیگر و زندگی اجتماعی آن ها دارند. با درک چگونگی ارتباط محیط انسان ساخت و روابط اجتماعی میان افراد می توان معماران و طراحان را در جهت طراحی مناسب چنین فضاهایی یاری رساند. هدف از تحقیق حاضر که به روش تحلیلی – توصیفی است یافتن روابطی بین کیفیت های فضایی و مفاهیم اجتماعی از جمله اجتماع پذیری در معماری و طراحی شهری و بکارگیری آنها در طراحی بناهای فرهنگی است. چراکه فرهنگسراها باید به عنوان یک قرارگاه رفتاری پاسخگوی نیازهای رفتاری ثابت و متفاوت گروه های مختلف مردمی باشد. در این میان فرهنگسرای موسیقی به عنوان نمادی از مرکز فعالیت یک یا چند نهاد فرهنگی می تواند نقش مهمی در ارتقای تعاملات اجتماعی داشته باشد. بنابرین ارایه یک ایده طراحی در راستای افزایش کیفیت فضاهای فرهنگسرا به منظور افزایش تعاملات اجتماعی و متعادل نمودن حس تعلق خاطر به کالبد فرهنگسرا ، همگام با حوزه رفتاری آن، می تواند مهمترین هدف کاربردی این تحقیق به شمار آید. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد میزان تعامل با معیارهایی چون عملکرد (نوع کاربری)، مجاورت و جهت گیری قابل تبیین و سنجش است هرچه کیفیت مولفه های کالبدی و فعالیتی محیط ساخته شده بالاتر باشد، آن محیط قابلیت اجتماع پذیری بالایی دارد.

کلیدواژه ها

اجتماع پذیری، تعاملات اجتماعی، فرهنگسرای موسیقی، فضاهای فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.