شیوع هیپاتیت C در زندانیان ایرانی 1395-1380: یک مطالعه سیستماتیک و متاآنالیز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 19، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-19-60_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود محمدی

گروه پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ایران

مسعود میرزایی

مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ایران

حسنعلی محمودی کهنی

مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ایران

حسین زاهدنزاد

گروه روان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ایران

چکیده

زمینه و هدف: زندان ها یکی از مهم ترین مکان های ابتلا و انتقال هیپاتیت C هستند. هدف این مطالعه مرورسی سیستماتیک و متاآنالیز بر شیوع هیپاتیت C در زندانیان ایران می باشد. مواد و روش کار: فرآیند جستجو در پایگاه های بین المللی Medline (PubMed) Scupos و Science Direct و Google Scholar و پایگاه های ایرانی SID, Magiran با استفاده از کلید وازه های فارسی هیپاتیت C، زندانیان ایران و وازه های انگلیسی معادل آن ها شامل prisoners Iran Hepatitis C ترکیبات احتمالی در زبان های فارسی و انگلیسی برای بازه زمانی 1380 تا 1395 انجام شد. ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص I2 بررسی و تحلیل داده ها در نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis انجام شد. یافته ها: از کل مقالات یافت شده تعداد 11 مقاله شرایط ورود به آنالیز را داشتند. شیوع کلی هیپاتیت C در زندانیان ایران 18/6 درصد 27/1-12/4 درصد: حدود اطمینان 95% به دست آمد، بیش ترین شیوع هیپاتیت C در زندانیان رشت با 45/4 درصد 40/9-5 درصد: حدود اطمینان 95% (12) و کم ترین شیوع هیپاتیت C در زندانیان اصفهان با 7/4 درصد 12/5-4/2 درصد: حدود اطمینان 95% به دست آمد. (19) نتیجه گیری: با توجه به اینکه شیوع هیپاتیت C در زندان های ایران بالا بوده لذا توصیه می گردد تا مسیولیت و سیاست گزاران سلامت به پیشگیری و کنترل این بیماری در زندان ها توجه بیشتری نشان دهند.

کلیدواژه ها

شیوع، هیپاتیت C، زندانیان، ایران، متاآنالیز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.