بررسی اثرات دینامیکی گسیختگی ناگهانی کابل در شبکه های دو لایه کشبستی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE05_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1078
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شیدایی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ارومیه

عیسی قدیریان

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه گروه مهندسی عمران دانشکده فنی و مهندسی دا

چکیده

عوامل مختلفی همچون ضربه، انفجار، عیوب مصالح و اتصالات، خطا در اجرا و ... می توانند باعث ایجاد خرابی موضعی در سازه شوند، این خرابی ها ممکن است اثرات دینامیکی و استاتیکی شدیدی را در سازه ایجاد کرده و در نهایت منجر به خرابی پیشرونده در سازه شوند. سازه های کش بستی نیز به عنوان زیر مجموعه ای از سازه های فضاکار از قاعده فوق مستثنی نمی باشند. دراین تحقیق سعی شده است تا با بررسی اثرات گسیختگی ناگهانی کابل برروی سه شبکه کش بستی و تحت ترازهای مختلف پیش تنیدگی، به ارزیابی حساسیت این نوع از سازه ها در مقابل خرابی پیش رونده براثر پدیده فوق پرداخته شود. به منظور بررسی اثرات گسیختگی ناگهانی اعضای کابلی، ابتدا اعضای کابلی بحرانی در سازه تعیین شده و سپس اقدام به حذف ناگهانی این اعضا در تراز بار بهره برداری سازه گردیده است و اثرات دینامیکی ناشی از این پدیده برروی رفتار خرابی سازه، شامل تغییرات ناگهانی درنیروی اعضا، ایجاد سرعت و شتاب د رگره ها و تغییراتی آنی در خیز و کاهش سختی سازه ، با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS و با انجام تحلیل دینامیکی غیرخطی مورد مطالعه قرار گرفته است در ادامه مقادیر پاسخ دینامیکی واکنش اعضا با مقادیر متناظر بدست امده از تحلیل استاتیکی غیرخطی مقایسه شده و در پایان حساسیت سازه در مواجه با خطر بروز خرابی پیشرونده براثر گسیختگی ناگهانی اعضای کابلی، مورد ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

سازه فضاکار کش­بستی، خرابی پیش‌رونده، گسیختگی کابل، تحلیل دینامیکی غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.