بررسی حقوق عمومی ج. ا. ایران در دوران بعد از اسلام

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ماهنامه پژوهش ملل، دوره: 3، شماره: 30
  • کد COI اختصاصی: JR_RNM-3-30_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 940
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدفاضل موسوی

کارشناسی ارشد حقوق عمومی، پژوهشگر حقوق

چکیده

تاریخ کهن بشریت همواره حکایت از سلطه و سیطره طبیعی و خودخواهانه افراد قوی بر افراد ضعیف دارد که حاصل آن ایجاد فرهنگ زورمداری بوده است. البته در این خصوص مذهب نیز همواره نقش کلیدی داشته و در برخی اوقات به عنوان ابزاری در دست پادشاهان جهت حکومت خود استفاده شده است. در مورد تاریخ حقوق ایران این امر را ما در دوران پیش از اسلام به وفور شاهد هستیم اما در دوران بعد از اسلام حکومت های دیکتاتوری و سلطه گر از مذهب برای رسیدن به امیال و آمال خود استفاده کرده اند که به تدریج به سمت در حاکمیت قانون قرار دادن حاکمان از لحاظ تاریخی پیش رفته ایم. نقطه عطف این رویداد در زمان مشروطه اتفاق افتاد که انعکاس حاکمیت مبتنی بر مذهب در قانون اساسی مشروطه و بعد از آن در حکومت جمهوری اسلامی ایران آشکار است.

کلیدواژه ها

حقوق عمومی، مذهب، مشروطیت، جمهوری اسلامی، قانون اساسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.