بررسی تاثیر کمپرس گرم بر احتباس ادراری پس از کاتتریسم قلبی در بیماران مرد بستری در بیمارستان های منتخب نظامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 670
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید سیدالنگی

دانشجوی کارشناسی ارشد مراقبت ویژه، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری

سیده اعظم سجادی

کارشناس ارشد پرستاری، مربی، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه داخلی - جراحی

زهرا فارسی

دکترای تخصصی پرستاری، دانشیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه بهداشت جامعه

اسماعیل محمدنژاد

دانشجوی دکترای پرستاری، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی

چکیده

مقدمه: با توجه به گسترش استفاده از روش کاتتریسم قلبی و عوارض ناشی از آن از قبیل احتباس ادراری، یافتن روشیامن و غیر تهاجمی در جهت رفع این عارضه ضروری می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کمپرس گرم بر احتباسادراری حاد ناشی از کاتتریسم قلبی در بیماران مرد بستری در بیمارستان های نظامی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 72 بیمار تحت کاتتریسم قلبی به روش نمونه گیری آسان در دسترسانتخاب و به طور مساوی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. این مطالعه بر اساس اندازه گیری زمان رفع احتباسادراری و شدت احتباس ادراری در دو بازه زمانی شامل قبل از انجام مداخله و پایان مداخله و بر اساس مقیاس بصریمدرج انجام شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی- تحلیلی و با نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند. یافته ها: نتایج این مطالعه اختلاف معنی داری در شدت بروز احتباس ادراری در گروه کمپرس گرم، قبل و بعد از مداخلهنشان داد در حالی که در گروه کنترل قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری دیده نشد. همچنین مقایسه زمان رفعاحتباس ادراری در گرو ههای مورد مطالعه نشانگر تاثیر مثبت مداخله کمپرس گرم در آزمون بود (P< 0/005).بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج مثبت کمپرس گرم در کاهش شدت احتباس ادراری و رفع سریع تر احتباس ادراری،می توان از روش گذاشتن کمپرس گرم قبل از اقدام به سونداژ در ناحیه فوق عانه استفاده نمود.

کلیدواژه ها

احتباس ادراری، پرستاری، کاتتریسم قلبی، کمپرس گرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.