بررسی رفتار حرارتی شوادان، نمونه موردی: خانه سوزنگر دزفول
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دو فصلنامه مطالعات معماری ایران، دوره: 7، شماره: 13
- کد COI اختصاصی: JR_JIAS-7-13_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 678
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
دانشیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی
استادیار، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
تنوع و سختی وضعیت اقلیمی در مناطق مختلف ایران، لزوم شناخت و استفاده از راهکا رهای معماری بومی را که باکمترین مصرف انرژی پاس خگوی نیاز به آسایش حرارتی هستند، روشن می سازد. بر این اساس، مطالعه شگردهایبه کاررفته در معماری بومی می تواند راهگشای طراحی معاصر باشد. پژوهش حاضر با استفاده از اندازه گیری هایمیدانی، در پی شناخت رفتار حرارتی سکونتگاه زیرزمینی (شوادان)، که به صورت گسترده در معماری بومی دزفول وشوشتر خوزستان استفاده شده، و تحلیل شرایط آسایش حرارتی در این فضای زیرزمینی می باشد. با استفاده از تحلیلنمودار متغی رهای دما، رطوبت نسبی، سرعت جاب هجایی هوا و میانگین دمای تابشی، رفتار حرارتی شوادان خانه سوزنگردزفول بررسی خواهند شد. همچنین تحلیل CFD شوادان مورد مطالعه با استفاده از نرم افزار دیزاین بیلدر، براساسداده های شرایط مرزی به دست آمده از اندازه گیری های میدانی انجام شده است. نتایج بیانگر وجود شرایط آسایشحرارتی در فصول مختلف در این فضا و ثبات میانگین دمای تابشی تحت تاثیر ظرفیت حرارتی جداره ها به خصوص درفصل گرم تابستان است. همچنین سرعت جابه جایی هوا بسیار اندک و نزدکی صفر است که رطوبت را از در ورودیشوادان خارج می کند.کلیدواژه ها
رفتار حرارتی، شوادان، تهویه طبیعی، دزفولمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.