تأثیر انعطاف پذیری فونداسیون بر پاسخ کلی سیستم خاک و سازه
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE05_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2651
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف
دانشجوی دکترای سازه دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف
دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
با توجه به مطالعات انجام شده به نظر میرسد فرض صلب بودن فونداسیون برای سازه هایی با یک هسته مرکزی صلب، مناسب نیست. از آنجا که معمولا پاسخ سیستمهای خاک و سازه از طریق معرفی سیستم معادل به دست میآید، در این مطالعه تأثیر انعطاف پذیری فونداسیون بر روی زمان تناوب اصلی و میرایی سیستم خاک و سازه شامل سازههای دارای هسته مرکزی صلب از طریق مدلسازی عددی مورد بررسی قرار گرفته است. تأثیرپارامترهای مختلف از قبیل نسبت بعد هسته مرکزی صلب به بعد فونداسیون و انعطاف پذیری خاک نسبت به فونداسیون، بر روی زمان تناوب اصلیسیستم مورد مطالعه قرار گرفته است. دو سازه 12 و 36 متری به عنوان نماینده سازههایی با ارتفاع متوسط و بلند مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج به دست آمده حاکی از این است که با افزایش انعطافپذیری فونداسیون تناوب اصلی سیستم خاک و سازه متناظر نیز افزایش مییابد. نتایج نشان میدهدکه برای سازه 12 متری تأثیر انعطاف پذیری کم است و تنها در مورد فونداسیونهای بسیار انعطافپذیر، که عملا وجود واقعی ندارند، انعطاف پذیری برروی تناوب اثر میگذارد. میرایی محاسبه شده برای سازه 12 متری با افزایش انعطاف پذیری فونداسیون اندکی افزایش مییابد. برای سازه 36 متری تأثیرانعطاف پذیری پررنگتر است و در محدودهی معمول برای انعطا ف پذیری، تناوب سیستم خاک و سازه با فونداسیون انعطاف پذیر در حدود 40 درصد افزایش مییابد. بدیهی است با افزایش نسبت بعد هسته صلب به بعد فونداسیون، تأثیر انعطاف پذیری کاهش مییابد.کلیدواژه ها
فونداسیون انعطاف پذیر، اندرکنش خاک و سازه، خصوصیات دینامیکی سیستم خاک و سازهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.