فرهنگ و گسترش تروریسم و افراطی گری در خاورمیانه و شمال آفریقا (با تاکید بر فعالیت های داعش)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JPOL-1-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب حیدری

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه خوارزمی

چکیده

تروریسم و گرایش به خشونت و افراطی گری از جمله پدیده هایی است که بیشترین تهدید را علیه صلح وامنیت بین المللی در سال های اخیر رقم زده است. تصویب قطعنامه شماره A/68/L.31 در تاریخ 10 دسامبر 2013 با عنوان جهان علیه خشونت و افراطی گری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به پیشنهادجمهوری اسلامی ایران که با رای قاطع نمایندگان 190 کشور جهان و بدون مخالفت به تصویب رسید، نشان ازآن دارد که جامعه جهانی تا چه میزان از ناحیه این پدیده احساس خطر می کند. از بین مناطق مختلف جهان،منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بیشتر از سایر مناطق با پدیده تروریسم و افراطی گری دست و پنجه نرم می کند.ظهور طالبان، القاعده، القاعده مغرب اسلامی (آ کیم)، داعش، انصار الشریعه و بسیاری دیگر از گروه هایتروریستی و افراطی در این منطقه خود شاهد این مدعا است. دلایل بروز تروریسم در منطقه خاورمیانه وشمال آفریقا را می توان در زمینه های مختلف از جمله سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جستجو کرد کهپرداختن به همه آنها پژوهش مفصلی را طلب می کند. در این نوشتار در پی آن هستیم که نشان دهیم چگونهعوامل فرهنگی، از جمله عقاید، باورها، سنت ها، ارزش ها و الگوهای رفتاری ریش هدار و دیرپا، باعث شده اندکه گروه ها و جریانات مختلف در این منطقه از جهان به بازتعریف هویت خود در جهت گرایش به رفتارهایتروریستی و افراطی بپردازند.

کلیدواژه ها

فرهنگ، تروریسم، افراطی گری، بازتعریف هویت، خاورمیانه، شمال آفریقا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.